Coca-Cola schrapt 1.800 banen door dalende omzet

De Coca-Cola Company gaat tussen de 1.600 en 1.800 banen schrappen. Dalende verkopen nopen het bedrijf tot een fikse personeelsbezuiniging. Zowel in Amerika als daarbuiten worden medewerkers ontslagen. Met de maatregel wil de multinational flink besparen op de jaarlijkse kosten.

De omzet van Coca-Cola staat onder druk, mede door toenemende zorgen onder klanten over het suikergehalte en de daarmee samenhangende zwaarlijvigheid. Ook het negatieve imago van kunstmatige zoetstoffen draagt bij aan een afnemende verkoop.

Ontslagen

In het najaar heeft topman Muhtar Kent aangekondigd dat het concern drie miljard dollar zou bezuinigen en dat daarbij ontslagen onvermijdelijk waren. Wereldwijd waren er eind 2013 ongeveer 130.600 mensen werkzaam voor Coca-Cola, van wie zo’n 850 in Nederland. Een eerste ontslagronde heeft al plaatsgevonden. Donderdag is een deel van het personeel ingelicht dat hun baan wordt geschrapt.

The Coca-Cola Company is de grootste producent van non-alcoholische dranken wereldwijd. Het bedrijf heeft in zijn portfolio ruim vijfhonderd merken. Naast diverse colavarianten zijn dit onder andere Fanta, Sprite en Minute Maid. De Amerikanen zijn actief in zo’n tweehonderd landen en verkopen, volgens eigen zeggen, ongeveer 1,9 miljard drankjes per dag. In het Nederlandse petrolkanaal zijn ze ook volop vertegenwoordigd. Vrijwel elk bemand tankstation verkoopt producten van de Amerikaanse drankengigant.

Lees ook: Stevia-cola verkrijgbaar vanaf begin volgend jaar

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Coca-Cola schrapt 1.800 banen door dalende omzet | TankPro.nl

Coca-Cola schrapt 1.800 banen door dalende omzet

De Coca-Cola Company gaat tussen de 1.600 en 1.800 banen schrappen. Dalende verkopen nopen het bedrijf tot een fikse personeelsbezuiniging. Zowel in Amerika als daarbuiten worden medewerkers ontslagen. Met de maatregel wil de multinational flink besparen op de jaarlijkse kosten.

De omzet van Coca-Cola staat onder druk, mede door toenemende zorgen onder klanten over het suikergehalte en de daarmee samenhangende zwaarlijvigheid. Ook het negatieve imago van kunstmatige zoetstoffen draagt bij aan een afnemende verkoop.

Ontslagen

In het najaar heeft topman Muhtar Kent aangekondigd dat het concern drie miljard dollar zou bezuinigen en dat daarbij ontslagen onvermijdelijk waren. Wereldwijd waren er eind 2013 ongeveer 130.600 mensen werkzaam voor Coca-Cola, van wie zo’n 850 in Nederland. Een eerste ontslagronde heeft al plaatsgevonden. Donderdag is een deel van het personeel ingelicht dat hun baan wordt geschrapt.

The Coca-Cola Company is de grootste producent van non-alcoholische dranken wereldwijd. Het bedrijf heeft in zijn portfolio ruim vijfhonderd merken. Naast diverse colavarianten zijn dit onder andere Fanta, Sprite en Minute Maid. De Amerikanen zijn actief in zo’n tweehonderd landen en verkopen, volgens eigen zeggen, ongeveer 1,9 miljard drankjes per dag. In het Nederlandse petrolkanaal zijn ze ook volop vertegenwoordigd. Vrijwel elk bemand tankstation verkoopt producten van de Amerikaanse drankengigant.

Lees ook: Stevia-cola verkrijgbaar vanaf begin volgend jaar

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.