Total sluit zich aan bij Inkoopcoöperatie Victoria Trading

Total Nederland is begin deze maand toegetreden als lid van de inkoopcoöperatie Victoria Trading. Total doet dit met haar volledige retail-assortiment en is hiermee de zevende organisatie die zich bij het inkoopverband aansluit. Hierdoor hoopt het van oorsprong Franse bedrijf inkoopvoordelen te behalen.

Benoit Ortegat, algemeen bestuurder van Total Nederland legt uit: “De aansluiting bij Victoria Trading is een prachtige aanvulling op onze activiteiten. Met deze unieke en succesvolle samenwerking in de foodservice bundelen nu zeven toonaangevende servicebedrijven hun krachten op inkoopgebied.”

Samenwerking

De samenwerking resulteert in schaalvoordelen, innovatie, een betere prijs-kwaliteitverhouding en een vergroting van efficiency in de keten. Naast de inkoop van foodproducten, wordt ook de kennis gebundeld op het gebied van inkoop van logistiek, non-food en diensten. Tevens wordt samengewerkt op het gebied van ontwikkeling van meer duurzame ingrediënten.

Door de samenwerking kunnen de zeven bedrijven hun gasten en klanten nog beter voorzien van een kwalitatief hoogstaand en aantrekkelijk geprijsd assortiment. Tevens kunnen initiatieven, gericht op verduurzaming van de voedingsketen, worden versneld.

Victoria Trading

Victoria Trading is een inkooporganisatie van zeven foodservicebedrijven in Nederland. Sinds 2 juli 2013 zijn dat: Albron/Center Parcs, de Efteling, FFC, HMSHost, La Place en Vermaat Groep. Sinds kort zit daar dus ook Total bij. Het inkoopverband koopt, waar mogelijk, in bij de bron en is volgens eigen zeggen altijd op zoek naar verbetering en samenwerking in de keten, naast innovatie en intensivering van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt verder te willen groeien. De groep richt zich op partijen met minimaal tien miljoen euro inkoopvolume. Naast een versterking in de sectoren waarin de huidige leden werkzaam zijn, staat Victoria Trading open voor andere foodservice-partijen, zoals restaurant- en hotelketens, warenhuizen en convenience stores.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total sluit zich aan bij Inkoopcoöperatie Victoria Trading | TankPro.nl

Total sluit zich aan bij Inkoopcoöperatie Victoria Trading

Total Nederland is begin deze maand toegetreden als lid van de inkoopcoöperatie Victoria Trading. Total doet dit met haar volledige retail-assortiment en is hiermee de zevende organisatie die zich bij het inkoopverband aansluit. Hierdoor hoopt het van oorsprong Franse bedrijf inkoopvoordelen te behalen.

Benoit Ortegat, algemeen bestuurder van Total Nederland legt uit: “De aansluiting bij Victoria Trading is een prachtige aanvulling op onze activiteiten. Met deze unieke en succesvolle samenwerking in de foodservice bundelen nu zeven toonaangevende servicebedrijven hun krachten op inkoopgebied.”

Samenwerking

De samenwerking resulteert in schaalvoordelen, innovatie, een betere prijs-kwaliteitverhouding en een vergroting van efficiency in de keten. Naast de inkoop van foodproducten, wordt ook de kennis gebundeld op het gebied van inkoop van logistiek, non-food en diensten. Tevens wordt samengewerkt op het gebied van ontwikkeling van meer duurzame ingrediënten.

Door de samenwerking kunnen de zeven bedrijven hun gasten en klanten nog beter voorzien van een kwalitatief hoogstaand en aantrekkelijk geprijsd assortiment. Tevens kunnen initiatieven, gericht op verduurzaming van de voedingsketen, worden versneld.

Victoria Trading

Victoria Trading is een inkooporganisatie van zeven foodservicebedrijven in Nederland. Sinds 2 juli 2013 zijn dat: Albron/Center Parcs, de Efteling, FFC, HMSHost, La Place en Vermaat Groep. Sinds kort zit daar dus ook Total bij. Het inkoopverband koopt, waar mogelijk, in bij de bron en is volgens eigen zeggen altijd op zoek naar verbetering en samenwerking in de keten, naast innovatie en intensivering van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het bedrijf heeft bekendgemaakt verder te willen groeien. De groep richt zich op partijen met minimaal tien miljoen euro inkoopvolume. Naast een versterking in de sectoren waarin de huidige leden werkzaam zijn, staat Victoria Trading open voor andere foodservice-partijen, zoals restaurant- en hotelketens, warenhuizen en convenience stores.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.