Zieke Thé Lau treedt op bij tankstation Scheiwijk

Een popconcert bij een tankstation komt maar heel zelden voor. Donderdag was het zo ver. Toen trad popmuzikant Thé Lau op bij het Esso-station aan de A27 bij Hoogblokland. Die vestiging is vooral bekend van de shopformule Scheiwijk voor Fijnproevers. Rockzanger Thé Lau werd landelijk bekend als zanger van de groep The Scene, die onder andere het nummer ’Iedereen is van de wereld’ hebben uitgebracht.

Bij de zanger werd vorig jaar keelkanker geconstateerd. In april dit jaar werd duidelijk dat de ziekte niet meer te behandelen is. Eerder dit jaar gaf Lau al enkele afscheidsconcerten, maar hij wilde graag nog eens optreden in een tankstation. Een belangrijke plek voor muzikanten die aan het toeren zijn, al is het maar om er te tanken en te snacken.

Concert

De zanger gaf een kort concert, vertelde over zijn boek Juliette en over zijn voorliefde voor tankstations. De shop stond vol met fans die het unieke concert allemaal wilden meemaken. Een enkeling was zelfs vanuit België komen rijden om de muzikant aan het werk te zien.

Het station aan de A27 is een bekende in de branche, vooral door de shopformule Scheiwijk voor Fijnproevers van Ingrid de Wagenaar. Naast de locatie bij Hoogblokland, baten de ondernemers ook een shop uit bij de eerste snelweg-Tango, bij Eemnes.

Bekijk een korte video van het optreden via: www.show.nl/video/clips/2014/lau-speelt-tankstation/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.