Newco Europe en Carglass starten pilot met winterproducten bij tankstations

Non-food groothandel Newco Europe en autoruit-specialist Carglass zijn samen een pilot gestart bij tankstations. Beide bedrijven bekijken of er een markt is voor diverse winterse producten van het Carglass-merk, bijvoorbeeld een fles ruitenontdooier en een raamtrekker. De test loopt inmiddels bij zo’n twintig locaties, verspreid over het land.

Aan het einde van de winterperiode wordt bekeken of de producten in de toekomst bij meer stations worden geplaatst. ”Carglass is een A-merk en is daarom zeer interessant voor ons”, legt Jean-Pierre Bakker van Newco uit. ”We willen echt inzetten op dat merk.”

Ondernemers

Ondernemers die interesse hebben, kunnen zich melden bij de non-food groothandel. ”We willen een diversiteit aan stations. Snelweg, niet-snelweg, grote shop, kleine shop. Het moet echt een afspiegeling zijn van de markt. De pilot vindt echter niet alleen bij tankstations plaats. Het display wordt ook gepresenteerd bij acht Carglass-vestigingen. Op deze manier is sprake van kruisbestuiving, wat het succes alleen maar ten goede komt.”

Het display telt vier verschillende artikelen. Naast de eerdergenoemde items zijn dat een fles ruitenreiniger en een ijskrabber. “Hiermee kunnen we de klanten bij alle weersomstandigheden van de juiste producten voorzien. Wij leveren de artikelen, inclusief een aantrekkelijk en solide vloerdisplay”, vertelt Bakker. ”En net zoals op de meeste non-food producten, zit ook op het Carglass-assortiment een leuke marge.”

Newco

Newco is marktleider op het gebied van non-food in het petrolkanaal en heeft op dat gebied een compleet assortiment. Carglass is vooral bekend van het repareren en vervangen van voertuig-beglazing. Het bedrijf helpt ieder jaar honderdduizenden autorijders bij haar ruim vijftig service centers. Naast schadeherstel heeft Carglass diverse autobenodigdheden op de markt gebracht, waaronder dus de producten die momenteel getest worden in het tankstation-kanaal.

Lees ook: Newco: ‘Pomphouder laat kansen liggen in het non-food schap’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.