overval handboeien politie dief

Daling van overvallen op tankstations zet door

Het aantal overvallen op tankstations is in de eerste tien maanden van dit jaar gedaald met zo’n zestien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tussen begin januari en eind oktober van dit jaar zijn er 46 overvallen gepleegd. Dat waren er vorig jaar nog 55. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het totale aantal overvallen kwam vorig jaar uit op 71. Dat was toen de eerste keer sinds eind jaren tachtig dat minder dan honderd tankstations werden overvallen. Hoewel vorig jaar al een historisch laag aantal werd bereikt, lijkt het eindtotaal dit jaar nóg lager uit te komen. Al zijn de maanden november en december wel een periode waarin overvallen vaker dan gemiddeld plaatsvinden.

Pomphouders

De daling van het aantal incidenten is ingezet in 2009. In dat jaar vonden nog 180 overvallen plaats. In de tussenliggende vijf jaren is dat aantal dus met ongeveer twee derde afgenomen, mede doordat pomphouders veel maatregelen hebben genomen. Zo zijn er preventie-trainingen voor personeel en wordt de hoeveelheid contant geld continu afgeroomd, waardoor minder cash aanwezig is. Tevens is de pakkans vergroot.

Het petrolkanaal is niet de enige branche waar het aantal overval-incidenten is teruggedrongen. Ook bij andere sectoren is sprake van een dalende trend. In totaal zijn er in de eerste tien maanden van dit jaar 22 procent minder overvallen geweest dan in dezelfde periode vorig jaar.

Criminaliteit

Volgens minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie komt dit mede door een succesvolle landelijke aanpak van criminaliteit. Daarbij werken diverse overheden, opsporingsdiensten en detailhandelsbranches samen om het aantal incidenten terug te dringen.

Tom van Gurp

Lees ook: Overvallen op tankstations nemen drastisch af

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Daling van overvallen op tankstations zet door | TankPro.nl
overval handboeien politie dief

Daling van overvallen op tankstations zet door

Het aantal overvallen op tankstations is in de eerste tien maanden van dit jaar gedaald met zo’n zestien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tussen begin januari en eind oktober van dit jaar zijn er 46 overvallen gepleegd. Dat waren er vorig jaar nog 55. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het totale aantal overvallen kwam vorig jaar uit op 71. Dat was toen de eerste keer sinds eind jaren tachtig dat minder dan honderd tankstations werden overvallen. Hoewel vorig jaar al een historisch laag aantal werd bereikt, lijkt het eindtotaal dit jaar nóg lager uit te komen. Al zijn de maanden november en december wel een periode waarin overvallen vaker dan gemiddeld plaatsvinden.

Pomphouders

De daling van het aantal incidenten is ingezet in 2009. In dat jaar vonden nog 180 overvallen plaats. In de tussenliggende vijf jaren is dat aantal dus met ongeveer twee derde afgenomen, mede doordat pomphouders veel maatregelen hebben genomen. Zo zijn er preventie-trainingen voor personeel en wordt de hoeveelheid contant geld continu afgeroomd, waardoor minder cash aanwezig is. Tevens is de pakkans vergroot.

Het petrolkanaal is niet de enige branche waar het aantal overval-incidenten is teruggedrongen. Ook bij andere sectoren is sprake van een dalende trend. In totaal zijn er in de eerste tien maanden van dit jaar 22 procent minder overvallen geweest dan in dezelfde periode vorig jaar.

Criminaliteit

Volgens minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie komt dit mede door een succesvolle landelijke aanpak van criminaliteit. Daarbij werken diverse overheden, opsporingsdiensten en detailhandelsbranches samen om het aantal incidenten terug te dringen.

Tom van Gurp

Lees ook: Overvallen op tankstations nemen drastisch af

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.