TankPro op Radio 1 over ID-controles tabaksverkoop

Het online vakblad voor de tankstationbranche TankPro was donderdag in de uitzending van het landelijke programma Radio Een Vandaag. Daarin was aandacht voor een onderzoek dat TankPro heeft gedaan naar reacties van klanten op de verplichte ID-controles bij tabaksverkoop. Uit het onderzoek kwam naar voren dat twee derde van de ondernemers, stationsmanagers en medewerkers meermaals nare reacties krijgt.

Bij een derde van de vestigingen komt het zelfs regelmatig terug. Vooral scheldpartijen komen veelvuldig voor. Maar ook bedreigingen, intimidatie en zelfs geweld, bijvoorbeeld met artikelen gooien, prullenbakken omver werpen en tegen de deur trappen. De benauwde situaties waarin werknemers, managers en ondernemers soms terechtkomen was voor Radio 1 aanleiding om aandacht te vragen voor het probleem.

U kunt het interview met TankPro hier terugluisteren. Het item begint bij 41:20.

Lees ook: Tankstation veel last van agressie bij ID-controles tabak

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.