Bier is best verkochte drank langs Belgische snelwegen

Tankstations aan de Belgische rijkswegen verdienen flink aan de verkoop van alcohol. Bier vormt namelijk ruim dertig procent van de totale drankverkoop bij snelweg-stations. Op de tweede plek staan frisdranken, met 25 procent marktaandeel. Energiedranken vervolmaken de top drie, met 20 procent. Jupiler is het best verkochte merk, gevolgd door Red Bull en Coca-Cola. De gegevens zijn afkomstig uit een document van een groothandel die dranken levert aan snelweg-vestigingen.

In België is het momenteel niet verboden om alcohol te verkopen bij tankstations. Ook in Duitsland en Frankrijk is de verkoop in beperkte mate toegestaan. Dit in tegenstelling tot in Nederland, waar sinds 2000 een verkoopverbod geldt.

Verbod

Het Belgische tv-programma Volt vond de cijfers van de groothandel aanleiding voor een discussie over een eventueel verbod van alcoholverkoop langs snelwegen. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk verbod onderwerp is van gesprek bij de zuiderburen. Tot een daadwerkelijke wetswijziging is het echter nog niet gekomen.

Voor de discussie had het Belgische programma onder andere Ewout Klok uitgenodigd. Klok is pomphouder in Drenthe en voert momenteel een rechtszaak om weer alcohol te mogen verkopen. In mei van dit jaar vond hierover een zitting plaats bij de Raad van State. Normaal gesproken doet het juridisch orgaan na zes weken een uitspraak. Die termijn is echter onlangs voor een derde keer verlengd. De uitspraak van de Raad van State wordt nu begin november verwacht, als er niet opnieuw uitstel plaatsvindt.

Lees ook: Raad van State kritisch over alcoholverbod bij tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bier is best verkochte drank langs Belgische snelwegen | TankPro.nl

Bier is best verkochte drank langs Belgische snelwegen

Tankstations aan de Belgische rijkswegen verdienen flink aan de verkoop van alcohol. Bier vormt namelijk ruim dertig procent van de totale drankverkoop bij snelweg-stations. Op de tweede plek staan frisdranken, met 25 procent marktaandeel. Energiedranken vervolmaken de top drie, met 20 procent. Jupiler is het best verkochte merk, gevolgd door Red Bull en Coca-Cola. De gegevens zijn afkomstig uit een document van een groothandel die dranken levert aan snelweg-vestigingen.

In België is het momenteel niet verboden om alcohol te verkopen bij tankstations. Ook in Duitsland en Frankrijk is de verkoop in beperkte mate toegestaan. Dit in tegenstelling tot in Nederland, waar sinds 2000 een verkoopverbod geldt.

Verbod

Het Belgische tv-programma Volt vond de cijfers van de groothandel aanleiding voor een discussie over een eventueel verbod van alcoholverkoop langs snelwegen. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk verbod onderwerp is van gesprek bij de zuiderburen. Tot een daadwerkelijke wetswijziging is het echter nog niet gekomen.

Voor de discussie had het Belgische programma onder andere Ewout Klok uitgenodigd. Klok is pomphouder in Drenthe en voert momenteel een rechtszaak om weer alcohol te mogen verkopen. In mei van dit jaar vond hierover een zitting plaats bij de Raad van State. Normaal gesproken doet het juridisch orgaan na zes weken een uitspraak. Die termijn is echter onlangs voor een derde keer verlengd. De uitspraak van de Raad van State wordt nu begin november verwacht, als er niet opnieuw uitstel plaatsvindt.

Lees ook: Raad van State kritisch over alcoholverbod bij tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.