WHO wil beperking van gebruik e-sigaretten

De wereldgezondheidsorganisatie wil een strengere regulering van e-sigaretten. Smaakjes moeten verboden worden, net als verkoop aan jongeren onder de achttien jaar. Ook mag de elektronische roker niet meer worden gebruikt in openbare gelegenheden. Dat schrijft de VN-organisatie in een rapport.

De WHO wil hiermee de groei van de e-sigaret een halt toe roepen. Omdat de effecten op de gezondheid bij langdurig elektronisch ‘dampen’ nog onduidelijk zijn, wil de organisatie het gebruik van de e-sigaret voorlopig streng reguleren.

Waarschuwingen

Sommige maatregelen die worden voorgesteld, zijn door Den Haag of Brussel al eerder in wetgeving omgezet. Zo komen er onder andere waarschuwingen op verpakkingen en wordt de hoeveelheid nicotine beperkt. Ook mogen fabrikanten niet beweren dat het product mensen helpt bij het stoppen met roken.

De populariteit onder consumenten groeit echter gestaag. De wereldwijde markt voor e-sigaretten is gegroeid naar ruim 2,2 miljard euro. De verwachting is dat in 2020 de elektronische variant meer wordt verkocht dan reguliere tabak. Ook in Nederland is het gebruik fors gegroeid de laatste jaren.

Wetenschap

Over de gevolgen van de e-sigaret is binnen de wetenschap veel discussie. Sommigen zien het als een goed middel om de volksgezondheid te verbeteren, doordat rokers overstappen van reguliere naar e-tabak, dat minder ongezond is. Andere wijzen weer op het feit dat e-sigaretten nog steeds nicotine bevatten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

WHO wil beperking van gebruik e-sigaretten | TankPro.nl

WHO wil beperking van gebruik e-sigaretten

De wereldgezondheidsorganisatie wil een strengere regulering van e-sigaretten. Smaakjes moeten verboden worden, net als verkoop aan jongeren onder de achttien jaar. Ook mag de elektronische roker niet meer worden gebruikt in openbare gelegenheden. Dat schrijft de VN-organisatie in een rapport.

De WHO wil hiermee de groei van de e-sigaret een halt toe roepen. Omdat de effecten op de gezondheid bij langdurig elektronisch ‘dampen’ nog onduidelijk zijn, wil de organisatie het gebruik van de e-sigaret voorlopig streng reguleren.

Waarschuwingen

Sommige maatregelen die worden voorgesteld, zijn door Den Haag of Brussel al eerder in wetgeving omgezet. Zo komen er onder andere waarschuwingen op verpakkingen en wordt de hoeveelheid nicotine beperkt. Ook mogen fabrikanten niet beweren dat het product mensen helpt bij het stoppen met roken.

De populariteit onder consumenten groeit echter gestaag. De wereldwijde markt voor e-sigaretten is gegroeid naar ruim 2,2 miljard euro. De verwachting is dat in 2020 de elektronische variant meer wordt verkocht dan reguliere tabak. Ook in Nederland is het gebruik fors gegroeid de laatste jaren.

Wetenschap

Over de gevolgen van de e-sigaret is binnen de wetenschap veel discussie. Sommigen zien het als een goed middel om de volksgezondheid te verbeteren, doordat rokers overstappen van reguliere naar e-tabak, dat minder ongezond is. Andere wijzen weer op het feit dat e-sigaretten nog steeds nicotine bevatten.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.