Ewout Klok, alcohol, tankstation

Uitspraak over alcoholverkoop bij tankstations opnieuw uitgesteld

De Raad van State heeft opnieuw meer tijd gevraagd voor een uitspraak in de rechtszaak over alcoholverkoop bij tankstations. Het is de tweede keer dat de uitspraak wordt verzet. Begin juli vroeg het rechtsorgaan ook al om zes weken uitstel. Dat blijkt uit een brief van de Raad van State. De verwachte uitspraak is nu gepland voor uiterlijk eind september of begin oktober.

De rechtszaak diende op 26 mei van dit jaar. Normaal gesproken doet de Raad van State binnen zes weken uitspraak, Dat zou dan uiterlijk begin juli zijn geweest. Die datum werd al verplaatst naar 20 augustus. Maar de rechters geven aan toch nog meer tijd nodig te hebben.

Rechtbank

Sinds 2000 is de verkoop van alcohol bij tankstations verboden. In 2011 besloot pomphouder en toenmalig Beta-voorzitter Ewout Klok om een proefproces uit te lokken. Hij begon weer met de verkoop van alcohol, totdat de NVWA hem een boete oplegde, wat nog op dezelfde dag gebeurde. Tegen de boete ging Klok in beroep.

Een eerdere zaak bij de rechtbank in Assen liep op niets uit. Maar er werd besloten om verder te procederen bij de Raad van State. Als ook daar een negatieve uitspraak volgt, kan nog verder worden geprocedeerd in Europa. Of die stap ook daadwerkelijk wordt gezet bij een nieuw ’nee’, bepalen de betrokken partijen pas na de uitspraak.

Tom van Gurp

Lees ook: Raad van State kritisch over alcoholverbod bij tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Uitspraak over alcoholverkoop bij tankstations opnieuw uitgesteld | TankPro.nl
Ewout Klok, alcohol, tankstation

Uitspraak over alcoholverkoop bij tankstations opnieuw uitgesteld

De Raad van State heeft opnieuw meer tijd gevraagd voor een uitspraak in de rechtszaak over alcoholverkoop bij tankstations. Het is de tweede keer dat de uitspraak wordt verzet. Begin juli vroeg het rechtsorgaan ook al om zes weken uitstel. Dat blijkt uit een brief van de Raad van State. De verwachte uitspraak is nu gepland voor uiterlijk eind september of begin oktober.

De rechtszaak diende op 26 mei van dit jaar. Normaal gesproken doet de Raad van State binnen zes weken uitspraak, Dat zou dan uiterlijk begin juli zijn geweest. Die datum werd al verplaatst naar 20 augustus. Maar de rechters geven aan toch nog meer tijd nodig te hebben.

Rechtbank

Sinds 2000 is de verkoop van alcohol bij tankstations verboden. In 2011 besloot pomphouder en toenmalig Beta-voorzitter Ewout Klok om een proefproces uit te lokken. Hij begon weer met de verkoop van alcohol, totdat de NVWA hem een boete oplegde, wat nog op dezelfde dag gebeurde. Tegen de boete ging Klok in beroep.

Een eerdere zaak bij de rechtbank in Assen liep op niets uit. Maar er werd besloten om verder te procederen bij de Raad van State. Als ook daar een negatieve uitspraak volgt, kan nog verder worden geprocedeerd in Europa. Of die stap ook daadwerkelijk wordt gezet bij een nieuw ’nee’, bepalen de betrokken partijen pas na de uitspraak.

Tom van Gurp

Lees ook: Raad van State kritisch over alcoholverbod bij tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.