Overvallers van tankstations in Sneek en Terneuzen de cel in

De man die in februari van dit jaar een Q8-vestiging in Sneek heeft overvallen, krijgt een celstraf van 2,5 jaar. Daarvan is een half jaar voorwaardelijk. Daarboven op kwam nog een proeftijd van drie jaar. Een man uit Terneuzen moet vier jaar de cel in. Hij overviel in september vorig jaar een tankstation in de Zeeuwse stad en werd ook schuldig bevonden aan een ander geweldsdelict.

De 47-jarige man die het het station aan de Frittemalaan in het Friese Sneek overviel, deed dat op 4 februari van dit jaar. Hij bedreigde destijds een medewerker met een vuurwapen. Dat melden diverse Friese media.

Celstraf

De rechter week af van het oordeel van de Officier van Justitie. Die had twee weken geleden een celstraf geëist van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. De proeftijd die tijdens de rechtszaak werd geëist door het OM, kwam wel overeen met de uitspraak van de rechter.

Om de dader te kunnen opsporen werden na de overval videobeelden online gezet door de politie. Ook werd gebruik gemaakt van Burgernet, een telefonisch netwerk van gemeente, politie, medewerkers van bedrijven en inwoners. De politie stuurt hierbij een signalement rond en vraagt aan burgers mee te zoeken naar de dader.

Overval

Een 36-jarige man uit Terneuzen overviel op 11 september vorig jaar een Total-locatie. Ook hij dreigde met een vuurwapen. Twee maanden later tuigde de Terneuzenaar, samen met een handlanger een plaatsgenoot af. De celstraf van vier jaar is zowel voor de overval als voor de mishandeling.

Lees ook: Tankstation in Eindhoven tweemaal overvallen in één week

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.