Shell test shop-in-shop van Starbucks bij snelweg-station

Shell start een proef met een shop van koffieketen Starbucks in tankstation Haarrijn aan de A2. In de vestiging zijn diverse koffievarianten te verkrijgen en er komen een paar tafels en stoelen, zodat de autorijders even rustig kunnen drinken. In de tweede helft van dit jaar wordt de shop-in-shop geopend. Of in de toekomst meerdere vestigingen van Starbucks worden geopend bij Shell-stations is nog niet duidelijk. Dat wordt pas later bepaald.

Starbucks is een wereldwijde koffieketen, die naast warme dranken ook vruchtensappen, broodjes en gebak verkoopt. In de vestiging aan de A2 zal een afgeslankt assortiment aanwezig zijn, waarbij koffie de boventoon voert. Het aanbieden van broodjes en gebak van Starbucks staat niet op de planning.

Tankstation

Plannen voor meer dan één vestiging zijn er voorlopig niet. Shell benadrukt dat eerst getest wordt bij het snelwegstation. Later wordt bepaald of andere vestigingen aan de snelweg, of het onderliggende wegennet, ook een shop-in-shop van Starbucks krijgen. Hoe lang Starbucks-vestiging de tijd krijgt zich te bewijzen, is niet duidelijk. “Maar als het een succes wordt, zullen we zeker kijken naar de uitbreidingsmogelijkheden”, aldus Shell-woordvoerder Wim van de Wiel.

Starbucks is al bij diverse tankstationformules aanwezig in het assortiment. Het gaat hierbij vooral om koude koffievarianten. Een winkel van de Amerikaanse koffieketen is echter uniek in Nederland. Wel is langs de A27 bij Meerkerk een Starbucks-vestiging geopend vlakbij een Tango- en een Rotonde-station. Ook is op die locatie een AC-restaurant aanwezig en tot voor kort een AH to go. Shell en Starbucks starten ook in Frankrijk met een soortgelijke samenwerking.

Klanten

“Dit initiatief past perfect bij het serviceconcept van Shell. Door Starbucks-producten aan te bieden in onze winkels, kunnen we onze klanten een aanvullende service bieden”, zegt Linda van Schaik, general manager Shell retail Benelux en Frankrijk. “Elke dag brengen miljoenen automobilisten tijd door in hun auto. In de helft van de stops worden shopaankopen gedaan bij onze tankstations. Wij begrijpen hoe belangrijk het voor onze klanten is om onderweg koffie te kunnen krijgen.” Door met Starbucks te starten, wil de oliemaatschappij de klanten stimuleren voor Shell te kiezen.

“Wij zijn verheugd om onze aanwezigheid in Nederland onder andere via licensed partners uit te breiden als onderdeel van onze groeistrategie”, aldus Arjan Oudejans, director licensed stores bij Starbucks. “Langs autowegen in Nederland wordt bijzonder veel koffie gedronken. Starbucks wil graag vertegenwoordigd zijn waar mensen wonen, werken en reizen. Wij zijn van mening dat Shell de perfecte branding en infrastructuur heeft om onze koffie aan te bieden aan de vele Nederlandse automobilisten die dagelijks reizen tussen huis en werk.”

Koffie

Starbucks is in 1971 opgericht. Het bedrijf heeft ongeveer 18.000 vestigingen in 62 landen. Het is, volgens eigen zeggen, de voornaamste brander en retailer van kwaliteitskoffie in de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.