Shell, Pernis

Shell en Kuwait Petroleum bezuinigen op raffinaderij

Oliemaatschappij Shell heeft besloten om een fabriek voor basisolie te sluiten. De reden dat het bedrijfsonderdeel in Pernis dicht gaat, is dat elders in de wereld de producten efficiënter kunnen worden gemaakt. Ook Kuwait Petroleum verwacht de komende tijd te bezuinigen op haar activiteiten bij de raffinaderij bij Europoort.

Bij de te sluiten Shell-fabriek werken ongeveer zeventig mensen. Deze kunnen elders bij de raffinaderij opnieuw aan de slag. Shell verwacht daarom niet dat er gedwongen ontslagen zullen zijn.

Motorolie

Van de basisolie worden smeermiddelen gemaakt, zoals bijvoorbeeld motorolie voor auto’s. De gevolgen voor de beschikbaarheid van de Shell-producten voor pomphouders is door de voorgenomen bezuiniging minimaal, laat een woordvoerder van de oliereus weten. Dit omdat op de wereldmarkt genoeg aanbod is.

Ook oliemaatschappij Kuwait Petroleum gaat bezuinigen op haar raffinage-activiteiten. Door tegenvallende resultaten zijn maatregelen noodzakelijk, denken de verantwoordelijke bestuurders.

Raffinaderij

Bij de Europoort-raffinaderij werken 350 mensen. Vakbond FNV verwacht dat ongeveer honderd medewerkers hun baan kwijtraken door de maatregelen van de oliemaatschappij, die in Nederland vooral bekend is van de tankstationformules Q8 en Tango. Daarnaast gaat een geplande investering van ongeveer 1 miljard euro wellicht niet door.

De bezuinigingen bij beide maatschappijen wordt mede veroorzaakt door overcapaciteit en toegenomen concurrentie van fabrieken uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten, India en Rusland.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell en Kuwait Petroleum bezuinigen op raffinaderij | TankPro.nl
Shell, Pernis

Shell en Kuwait Petroleum bezuinigen op raffinaderij

Oliemaatschappij Shell heeft besloten om een fabriek voor basisolie te sluiten. De reden dat het bedrijfsonderdeel in Pernis dicht gaat, is dat elders in de wereld de producten efficiënter kunnen worden gemaakt. Ook Kuwait Petroleum verwacht de komende tijd te bezuinigen op haar activiteiten bij de raffinaderij bij Europoort.

Bij de te sluiten Shell-fabriek werken ongeveer zeventig mensen. Deze kunnen elders bij de raffinaderij opnieuw aan de slag. Shell verwacht daarom niet dat er gedwongen ontslagen zullen zijn.

Motorolie

Van de basisolie worden smeermiddelen gemaakt, zoals bijvoorbeeld motorolie voor auto’s. De gevolgen voor de beschikbaarheid van de Shell-producten voor pomphouders is door de voorgenomen bezuiniging minimaal, laat een woordvoerder van de oliereus weten. Dit omdat op de wereldmarkt genoeg aanbod is.

Ook oliemaatschappij Kuwait Petroleum gaat bezuinigen op haar raffinage-activiteiten. Door tegenvallende resultaten zijn maatregelen noodzakelijk, denken de verantwoordelijke bestuurders.

Raffinaderij

Bij de Europoort-raffinaderij werken 350 mensen. Vakbond FNV verwacht dat ongeveer honderd medewerkers hun baan kwijtraken door de maatregelen van de oliemaatschappij, die in Nederland vooral bekend is van de tankstationformules Q8 en Tango. Daarnaast gaat een geplande investering van ongeveer 1 miljard euro wellicht niet door.

De bezuinigingen bij beide maatschappijen wordt mede veroorzaakt door overcapaciteit en toegenomen concurrentie van fabrieken uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten, India en Rusland.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.