Criminelen rammen tankstation met gestolen shovel

Een tankstation in Tilburg is maandagochtend geramd door een shovel. Een of meerdere criminelen maakten met het voertuig een gat in de zijmuur van het station en wilden op die manier toegang krijgen tot de kluis. De daders hebben de kluis meegenomen. Welk bedrag daar in zat, is niet bekend. De inbrekers zijn nog niet gepakt.

Rond half vijf maandagochtend reed de shovel tegen het tankstation. De zijgevel werd volledig verwoest. Door de ramkraak is een gat in de muur ontstaan van enkele meters doorsnee. De kluis en het kassasysteem van het station waren achter de kapotte muur gesitueerd.

Schade

Bij het incident raakte niemand gewond. Het station zou pas om 6:00 uur open zijn gegaan. Daardoor was niemand aanwezig toen de ramkraak plaatsvond. Maar de eventuele opbrengst voor de criminelen is maximaal een paar duizend euro, denkt de politie. De schade aan het station is een stuk hoger.

De vestiging ligt aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in de Tilburgse nieuwbouwwijk Reeshof. Het pand is voorlopig dicht. Klanten kunnen sinds acht uur vanochtend wel tanken bij de vestiging, door te betalen aan de buitenpaal.

Tankstation

De shovel die is gebruikt bij de ramkraak van het tankstation is vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen. De rechtmatige eigenaar, afvalverwerker Van Gansewinkel, heeft het voertuig inmiddels opgehaald. De daders zijn gevlucht in een zwarte BMW Sedan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.