Pomphouder Van Weelde bij GeenStijl vanwege ‘slechte’ friet

Tankstation-ondernemer Gerard van Weelde was onlangs te zien in een filmpje van de website GeenStijl. Een verslaggever kwam naar het tankstation in Nieuwerkerk aan den IJssel, omdat Van Weelde volgens een test van dagblad AD de slechtste friet van Nederland verkoopt. Klanten die in de uitzending aan het woord komen, vinden de friet echter prima.

Sinds een paar jaar houdt het dagblad elk jaar een test waarbij honderden frietmakers worden beoordeeld. Jammer genoeg viel dat voor Van Weelde niet goed uit. Uit het item van GeenStijl bleek echter heel wat anders (zie video onderaan dit artikel).

Drive-thru

In tegenstelling tot veel andere verkopers maakt het Nieuwerkerkse station gebruik van een oven bij de bereiding. Dat laatste was geen goed idee, vonden althans de beoordelaars van de krant. De klanten bij het station waren het daar echter niet mee eens en waardeerden de friet met cijfers tussen de 6 en de 8,5. Andere tankstations die friet verkopen, zijn niet beoordeeld door AD.

Van Weelde is in de branche vooral bekend doordat hij als eerste tankstation in Nederland een drive-thru opende. Ook besloot de voormalige Shell-ondernemer om de naam van de oliemaatschappij van de luifel te halen dit jaar en onder eigen naam verder te gaan: Perfect Energy. Van Weelde was, volgens eigen zeggen, het onredelijke gedrag van Shell beu en wilde meer vrijheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.