Producten van Qizini, Johma en Hero krijgen duurzaam keurmerk

Diverse fabrikanten van tankstationproducten stappen over op een duurzamere bedrijfsvoering. Broodjesproducent Qizini en salademaker Johma gaan varkensvlees gebruiken met één ster van het Beter Leven-kenmerk, net als broodjesketen Subway. Sappen van drankenfabrikant Hero krijgen het Max Havelaar-keurmerk.

Vóór het einde van dit jaar willen zowel Johma als Qizini de overstap hebben gemaakt. Vanaf dat moment gebruiken beide levensmiddelenfabrikanten uitsluitend het Beter Leven-varkensvlees. De dieren krijgen bij het keurmerk meer ruimte en worden niet gecastreerd. Daarnaast is er voor de varkens meer afleiding tegen de verveling in de stal.

Tankstationbranche

Ook broodjeszaak Subway heeft besloten om over te stappen op beter varkensvlees. Het bedrijf is sinds vorig jaar actief in de tankstationbranche. Zo werd vorig jaar een Subway geopend in Veldhoven, als een shop-in-shop bij een lokaal Gulf-station, en opent het woensdag een vestiging in Almere bij een Tango-locatie.

De broodjesketen maakt eind 2015 de overstap en geeft aan dat de consument geen hogere prijs gaat betalen, hoewel Subway het vlees wel duurder in gaat kopen. Eerder al kondigde onder meer snackfabrikant Mora aan dat het van beter varkensvlees gebruik gaat maken in zijn producten.

Max Havelaar

Drankenfabrikant Hero heeft onlangs het Max Havelaar-keurmerk gekregen. Het is daarmee, volgens eigen zeggen, de eerste A-merkproducent van sappen die het keurmerk krijgt. De stichting Max Havelaar kijkt onder meer naar de vergoeding die een boer in een ontwikkelingsland krijgt voor, in dit geval, het fruit waar de sappen van zijn gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.