Amerikaanse steden verbieden e-sigaret in openbare ruimten

De gemeenteraad van Los Angeles heeft besloten het gebruik van e-sigaretten te verbieden in openbare ruimten. Daardoor is het elektronisch ’roken’ in de drie grootste steden van de Verenigde Staten flink beperkt. Eerder al besloten de gemeentebesturen van New York en Chicago dat e-sigaretten in openbare ruimten zijn verboden. In Nederland zijn momenteel geen plannen voor een dergelijk verbod.

De elektronische rokertjes worden door de wetswijziging in de Amerikaanse steden gelijkgesteld met reguliere tabak. Dat mag niet meer worden gebruikt op onder meer het werk en in het park. Ook op diverse stranden mogen elektrische en reguliere tabak niet meer worden gebruikt.

Verbod

De gemeenteraad van Los Angeles wil met de maatregel het gebruik van e-sigaretten zoveel mogelijk beperken. Volgens sommige raadsleden zou de elektronische sigaret een opstapje kunnen zijn naar het ’echte’ roken.

Dat een dergelijk verbod op korte termijn in Nederland wordt ingevoerd, lijkt niet waarschijnlijk. Wel is er onlangs besloten dat e-sigaretten niet mogen worden verkocht aan jongeren onder de achttien jaar, net als reguliere tabak.

Tankstations

Een plan vanuit Europa om elektronische sigaretten als geneesmiddel aan te merken en op die manier de verkoop te beperken, haalde vorige maand geen meerderheid in het Europees Parlement. Tankstations mogen dus de e-sigaretten gewoon blijven verkopen. Wel komt er op de verpakking een gezondheidswaarschuwing te staan. De waarschuwingen op verpakkingen van reguliere tabak worden groter.

Lees ook: Geen e-sigaret voor jongeren onder de achttien jaar

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Amerikaanse steden verbieden e-sigaret in openbare ruimten | TankPro.nl

Amerikaanse steden verbieden e-sigaret in openbare ruimten

De gemeenteraad van Los Angeles heeft besloten het gebruik van e-sigaretten te verbieden in openbare ruimten. Daardoor is het elektronisch ’roken’ in de drie grootste steden van de Verenigde Staten flink beperkt. Eerder al besloten de gemeentebesturen van New York en Chicago dat e-sigaretten in openbare ruimten zijn verboden. In Nederland zijn momenteel geen plannen voor een dergelijk verbod.

De elektronische rokertjes worden door de wetswijziging in de Amerikaanse steden gelijkgesteld met reguliere tabak. Dat mag niet meer worden gebruikt op onder meer het werk en in het park. Ook op diverse stranden mogen elektrische en reguliere tabak niet meer worden gebruikt.

Verbod

De gemeenteraad van Los Angeles wil met de maatregel het gebruik van e-sigaretten zoveel mogelijk beperken. Volgens sommige raadsleden zou de elektronische sigaret een opstapje kunnen zijn naar het ’echte’ roken.

Dat een dergelijk verbod op korte termijn in Nederland wordt ingevoerd, lijkt niet waarschijnlijk. Wel is er onlangs besloten dat e-sigaretten niet mogen worden verkocht aan jongeren onder de achttien jaar, net als reguliere tabak.

Tankstations

Een plan vanuit Europa om elektronische sigaretten als geneesmiddel aan te merken en op die manier de verkoop te beperken, haalde vorige maand geen meerderheid in het Europees Parlement. Tankstations mogen dus de e-sigaretten gewoon blijven verkopen. Wel komt er op de verpakking een gezondheidswaarschuwing te staan. De waarschuwingen op verpakkingen van reguliere tabak worden groter.

Lees ook: Geen e-sigaret voor jongeren onder de achttien jaar

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.