politie, arrestatie, dief

Pomphouder looft geld en gratis wassen uit voor tip overval

politie, arrestatie, dief

Een tankstation-ondernemer uit Almelo heeft 2.500 euro uitgeloofd voor de tip die helpt een overvaller in de kraag te grijpen. Ook mag de tipgever een jaar lang gratis zijn auto komen wassen bij het station aan de Baniersweg in de Overijsselse stad. Of hij de beloning ook daadwerkelijk moet uitdelen, betwijfelt hij. Leus schat de pakkans niet zo hoog in. Wel hoopt hij dat van de beloning een afschrikwekkend signaal uitgaat.

Pomphouder Rob Leus werd afgelopen zaterdag bijna slachtoffer van een overval. De deur van de locatie was echter dicht. De overvaller probeerde nog wel binnen te komen, maar slaagde daar niet in. Daarop rende hij weg.

Facebook

Het is niet bepaald de eerste keer dat Leus slachtoffer werd van een overval. In de afgelopen vier jaar was hij vijf keer mikpunt van overvallers. Tweemaal slaagden de criminelen er ook in om de Shell-vestiging binnen te komen. De ondernemer is het spuugzat en zette een bericht op zijn Facebook-pagina met een video van het incident erbij.

Tankstation-ondernemers gebruiken social media vaker om dieven op te sporen. Hoewel sommigen twijfelen of de privacywetten dat wel toestaan, gebruikt menig ondernemer Facebook en Twitter om overvallers en brandstofdieven te vinden. Juridische consequenties heeft het voor pomphouders nog niet gehad.

Rechtszaak

Overleg met de politie over het gebruik van de beelden heeft Leus niet gevoerd. Desondanks is hij niet bang voor een rechtszaak. ”Maar de overvaller mag me gerust voor de rechter slepen”, zegt de ondernemer in het AD.

Lees ook: Pomphouders pakken doorrijders via Twitter

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Pomphouder looft geld en gratis wassen uit voor tip overval”

Franc Leus|06.02.14|11:13

Even een aandachtspunt.

De deur is ten alle tijden gesloten wanneer het donker wordt, als voorzorgsmaatregel die al meerdere keren succesvol gebleken is.

Tom van Gurp|07.02.14|09:17

Dank voor de toevoeging. Het is aangepast.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.