Jeugd-tbs voor zestienjarige overvaller en brandstofdief

Een jonge Zwollenaar is veroordeeld tot jeugd-tbs. De veelpleger heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan een overval op een tankstation in Nieuwleusen. In november 2012 eisten de toen zestienjarige crimineel en een handlanger de inhoud van de kassa, terwijl werd gedreigd met een pistool. Voor een andere overval in Zwolle is hij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Volgens de rechtbank in Zwolle is er genoeg bewijs om de jonge overvaller te veroordelen voor het vergrijp in Nieuwleusen, onder meer door getuigenverklaringen. Ook bleek dat op het moment van de overval de mobiele telefoon van de jongeman de mast in de buurt van het tankstation aanstraalde.

Veroordeeld

De tiener werd tevens verdacht van een andere overval op een tankstation, een maand later in Zwolle. Volgens de rechter was het echter mogelijk dat de jongen op dat moment bij een vriend was. Daardoor is niet uit te sluiten dat iemand anders de overval heeft gepleegd.

De veelpleger heeft heel wat meer op zijn kerfstok. Zo is de Zwollenaar veroordeeld voor drie woninginbraken en heeft hij zich schuldig gemaakt aan brandstofdiefstal. Daarnaast kroop de jongen zonder rijbewijs achter het stuur.

Onderzoek

Volgens de rechtbank is intensieve begeleiding noodzakelijk. De crimineel weigert mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek en het risico dat hij nogmaals in de fout gaat, is groot volgens de rechter.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jeugd-tbs voor zestienjarige overvaller en brandstofdief | TankPro.nl

Jeugd-tbs voor zestienjarige overvaller en brandstofdief

Een jonge Zwollenaar is veroordeeld tot jeugd-tbs. De veelpleger heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan een overval op een tankstation in Nieuwleusen. In november 2012 eisten de toen zestienjarige crimineel en een handlanger de inhoud van de kassa, terwijl werd gedreigd met een pistool. Voor een andere overval in Zwolle is hij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Volgens de rechtbank in Zwolle is er genoeg bewijs om de jonge overvaller te veroordelen voor het vergrijp in Nieuwleusen, onder meer door getuigenverklaringen. Ook bleek dat op het moment van de overval de mobiele telefoon van de jongeman de mast in de buurt van het tankstation aanstraalde.

Veroordeeld

De tiener werd tevens verdacht van een andere overval op een tankstation, een maand later in Zwolle. Volgens de rechter was het echter mogelijk dat de jongen op dat moment bij een vriend was. Daardoor is niet uit te sluiten dat iemand anders de overval heeft gepleegd.

De veelpleger heeft heel wat meer op zijn kerfstok. Zo is de Zwollenaar veroordeeld voor drie woninginbraken en heeft hij zich schuldig gemaakt aan brandstofdiefstal. Daarnaast kroop de jongen zonder rijbewijs achter het stuur.

Onderzoek

Volgens de rechtbank is intensieve begeleiding noodzakelijk. De crimineel weigert mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek en het risico dat hij nogmaals in de fout gaat, is groot volgens de rechter.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.