Martin Van Rijn, Edith Schippers, VWS

Geen e-sigaret voor jongeren onder de achttien jaar

Er komt een minimumleeftijd van achttien voor voor de verkoop van e-sigaretten. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten. Hij reageert hiermee op vragen van de PvdA. Van Rijn vindt het onwenselijk als jongeren die niet roken een nicotineverslaving zouden opdoen door gebruik van de elektrische sigaret.

Of er daarbij onderscheid wordt gemaakkt met de nicotinevrije variant van de e-sigaret is nog niet bekend. Het kabinet belooft de Kamer spoedig te informeren over de verdere invulling van het voornemen.

Elektrische sigaret

Een elektrische sigaret zoals Snoke is een veel gezonder alternatief dan tabak. De vloeistof voldoet aan allerlei extra eisen. En de fabricage gebeurt in een volledig farmaceutische omgeving. Dat betekent dat de kwaliteit en inhoud van iedere individuele e-sigaret volledig gegarandeerd is en ook daadwerkelijk gecontroleerd wordt.

Het product Snoke valt niet onder de tabakswet. Gebruikers krijgen weliswaar nicotine binnen, maar geen andere schadelijke stoffen die een normale sigaret wel bevat. Gebruikers hebben dus geen verhoogd risico op typische rokers-ziekten als COPD of longkanker. Omdat Snoke niet onder de tabakswet valt, mag er gewoon geadverteerd worden voor het product. Ook wordt er geen accijns op geheven.

Tabakswet

Tankstation-ondernemers die het product verkopen, hoeven dus niet bang te zijn voor boetes wegens overtreding van de tabakswet. Snoke mag overal in het station met displays neergezet worden. Om de merknaam Snoke meer bekend te maken onder de consument, wordt er onder meer reclame gemaakt tijdens Eredivisie-wedstrijden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen e-sigaret voor jongeren onder de achttien jaar | TankPro.nl
Martin Van Rijn, Edith Schippers, VWS

Geen e-sigaret voor jongeren onder de achttien jaar

Er komt een minimumleeftijd van achttien voor voor de verkoop van e-sigaretten. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten. Hij reageert hiermee op vragen van de PvdA. Van Rijn vindt het onwenselijk als jongeren die niet roken een nicotineverslaving zouden opdoen door gebruik van de elektrische sigaret.

Of er daarbij onderscheid wordt gemaakkt met de nicotinevrije variant van de e-sigaret is nog niet bekend. Het kabinet belooft de Kamer spoedig te informeren over de verdere invulling van het voornemen.

Elektrische sigaret

Een elektrische sigaret zoals Snoke is een veel gezonder alternatief dan tabak. De vloeistof voldoet aan allerlei extra eisen. En de fabricage gebeurt in een volledig farmaceutische omgeving. Dat betekent dat de kwaliteit en inhoud van iedere individuele e-sigaret volledig gegarandeerd is en ook daadwerkelijk gecontroleerd wordt.

Het product Snoke valt niet onder de tabakswet. Gebruikers krijgen weliswaar nicotine binnen, maar geen andere schadelijke stoffen die een normale sigaret wel bevat. Gebruikers hebben dus geen verhoogd risico op typische rokers-ziekten als COPD of longkanker. Omdat Snoke niet onder de tabakswet valt, mag er gewoon geadverteerd worden voor het product. Ook wordt er geen accijns op geheven.

Tabakswet

Tankstation-ondernemers die het product verkopen, hoeven dus niet bang te zijn voor boetes wegens overtreding van de tabakswet. Snoke mag overal in het station met displays neergezet worden. Om de merknaam Snoke meer bekend te maken onder de consument, wordt er onder meer reclame gemaakt tijdens Eredivisie-wedstrijden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.