rechtbank, rechter, eis

Belgische pomphouder vrijgesproken na schieten bij inbraak

Een Belgische tankstation-ondernemer is door de rechter vrijgesproken nadat hij tijdens een inbraak had geschoten met een geweer. De man woont boven het tankstation en werd wakker van de inbraak. Hij pakte zijn geweer en loste enkele waarschuwingsschoten. Daarna schoot hij op de banden van het vluchtvoertuig. 

De 65-jarige man is exploitant van een Q8-tankstation in het centrum van Opitter. Hij is nu door de correctionele rechter van Tongeren vrijgesproken voor het lossen van waarschuwingsschoten toen zijn tankstation overvallen werd.

Sigarettenrek

Enkele onbekende ramkrakers gooiden op 4 april 2012 een betontegel die ze bij buren hadden gestolen, door de ruit van de glazen deur. De daders roofden vervolgens de sigarettenrekken leeg.

De uitbater, die met zijn vrouw boven het tankstation woont, werd wakker, maar durfde niet naar beneden te gaan. Om zich te beschermen en uit paniek schoot hij met zijn geweer in de lucht. Even later schoot hij nog op de banden van het vluchtvoertuig.

Vonnis

Dat laatste bleek voor het openbaar ministerie voldoende om de man te dagvaarden. Op de zitting liet de rechter al verstaan begrip te hebben voor de reactie van de zestiger. Dat bleek ook uit het vonnis, meldt Nieuwsblad.be.

De beklaagde werd vrijgesproken en de rechter was van mening dat de man niet gericht schoot en enkel handelde om zichzelf en zijn vrouw te verdedigen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische pomphouder vrijgesproken na schieten bij inbraak | TankPro.nl
rechtbank, rechter, eis

Belgische pomphouder vrijgesproken na schieten bij inbraak

Een Belgische tankstation-ondernemer is door de rechter vrijgesproken nadat hij tijdens een inbraak had geschoten met een geweer. De man woont boven het tankstation en werd wakker van de inbraak. Hij pakte zijn geweer en loste enkele waarschuwingsschoten. Daarna schoot hij op de banden van het vluchtvoertuig. 

De 65-jarige man is exploitant van een Q8-tankstation in het centrum van Opitter. Hij is nu door de correctionele rechter van Tongeren vrijgesproken voor het lossen van waarschuwingsschoten toen zijn tankstation overvallen werd.

Sigarettenrek

Enkele onbekende ramkrakers gooiden op 4 april 2012 een betontegel die ze bij buren hadden gestolen, door de ruit van de glazen deur. De daders roofden vervolgens de sigarettenrekken leeg.

De uitbater, die met zijn vrouw boven het tankstation woont, werd wakker, maar durfde niet naar beneden te gaan. Om zich te beschermen en uit paniek schoot hij met zijn geweer in de lucht. Even later schoot hij nog op de banden van het vluchtvoertuig.

Vonnis

Dat laatste bleek voor het openbaar ministerie voldoende om de man te dagvaarden. Op de zitting liet de rechter al verstaan begrip te hebben voor de reactie van de zestiger. Dat bleek ook uit het vonnis, meldt Nieuwsblad.be.

De beklaagde werd vrijgesproken en de rechter was van mening dat de man niet gericht schoot en enkel handelde om zichzelf en zijn vrouw te verdedigen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.