rechtbank

Overvaller tankstations veroordeeld tot vijf jaar cel

rechtbank

Een overvaller is woensdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De crimineel heeft samen met een medeplichtige twee tankstations overvallen afgelopen zomer. Daarbij bedreigden ze personeelsleden met wapens en maakten beide keren geld en sigaretten buit. Het Openbaar Ministerie had ook vijf jaar geëist tegen de overvaller. Over een tweede verdachte heeft de rechter zich nog niet uitgesproken.

Op 29 juli van dit jaar sloeg de veroordeelde zijn slag bij een BP-tankstation aan de Amersfoortsestraat in Soesterberg. Hij bedreigde daar samen met een medeplichtige het tankstationpersoneel met een bijl. Enkele dagen later, op 4 augustus, overviel hij een Esso-vestiging aan de Amsterdamseweg in Amersfoort. Daarbij werd met een mes gedreigd.

Traumatisch

De rechter liet in zijn oordeel meewegen dat de dader de tankstationmedewerkers beide keren heeft bedreigd en dat de bedreiging bijzonder traumatisch is geweest voor de slachtoffers. Ook was het niet de eerste keer dat de overvaller voor de rechter moest verschijnen. Hij is in 2010 ook al eens veroordeeld voor een woningoverval.

Door vingerafdrukken, getuigenverklaringen en videobeelden konden beide mannen na de tweede overval worden gearresteerd. Tijdens het proces zou een van de overvallers hebben verklaard dat hij ‘vóór zijn verloving nog één keer iets leuks met zijn vrienden wilde doen’.

Medeverdachte

Over de medeverdachte heeft de rechter nog niet geoordeeld. De vermoedelijke medeplichtige moet eerst verder worden onderzocht. Zijn zaak wordt in januari 2014 voortgezet.

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.