Spar, supermarkt, Shell, tankstation, Oostenrijk, shop

Spar overweegt stappen in petrolkanaal

Supermarktketen Spar overweegt actief te worden in de tankstationbranche. De foodretailer ziet wel groeimogelijkheden in het petrolkanaal. De keten krijgt regelmatig verzoeken om stappen te zetten richting de branche. “Dus dat moeten we in de toekomst maar eens overwegen”, licht Spar-directeur Sjaak Kranendonk toe.

Spar is in diverse landen al actief bij tankstations, onder meer in Ierland, Engeland en Oostenrijk (zie foto). Met het shopconcept Spar Express werkt de retailer samen met diverse maatschappijen en handelaren, onder meer Shell en Total.

Handelaren

In Nederlandse petrolbranche is de supermarktketen echter niet aanwezig. “Maar zowel oliemaatschappijen als brandstofhandelaren informeren bij ons of we interesse hebben”, vertelt Kranendonk. Welke bedrijven dat zijn en wat ze precies vragen, wil hij niet meedelen. Ook maakt hij niet duidelijk wanneer het Spar-bestuur hier een besluit over neemt.

Als Spar daadwerkelijk de petrolmarkt opgaat, is dat uitsluitend in de pompshop. Interesse in het aanbieden van brandstof heeft Spar niet, geeft de directeur aan. “Tanken bij Spar wordt echt niet mogelijk. We gaan geen brandstof verhandelen. Dat doen we in het buitenland niet, dus in Nederland ook niet. Schoenmaker blijf bij je leest.”

Supermarkt

In Nederland is Spar met name bekend van de supermarkten, die alle worden bestierd door franchisers. De retailer heeft vooral vestigingen in kleine dorpen en in wijken van grote steden. Ook heeft Spar de City Store-formule. Deze winkels zijn gevestigd in binnensteden of bij universiteiten, ziekenhuizen of vliegvelden,

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spar overweegt stappen in petrolkanaal | TankPro.nl
Spar, supermarkt, Shell, tankstation, Oostenrijk, shop

Spar overweegt stappen in petrolkanaal

Supermarktketen Spar overweegt actief te worden in de tankstationbranche. De foodretailer ziet wel groeimogelijkheden in het petrolkanaal. De keten krijgt regelmatig verzoeken om stappen te zetten richting de branche. “Dus dat moeten we in de toekomst maar eens overwegen”, licht Spar-directeur Sjaak Kranendonk toe.

Spar is in diverse landen al actief bij tankstations, onder meer in Ierland, Engeland en Oostenrijk (zie foto). Met het shopconcept Spar Express werkt de retailer samen met diverse maatschappijen en handelaren, onder meer Shell en Total.

Handelaren

In Nederlandse petrolbranche is de supermarktketen echter niet aanwezig. “Maar zowel oliemaatschappijen als brandstofhandelaren informeren bij ons of we interesse hebben”, vertelt Kranendonk. Welke bedrijven dat zijn en wat ze precies vragen, wil hij niet meedelen. Ook maakt hij niet duidelijk wanneer het Spar-bestuur hier een besluit over neemt.

Als Spar daadwerkelijk de petrolmarkt opgaat, is dat uitsluitend in de pompshop. Interesse in het aanbieden van brandstof heeft Spar niet, geeft de directeur aan. “Tanken bij Spar wordt echt niet mogelijk. We gaan geen brandstof verhandelen. Dat doen we in het buitenland niet, dus in Nederland ook niet. Schoenmaker blijf bij je leest.”

Supermarkt

In Nederland is Spar met name bekend van de supermarkten, die alle worden bestierd door franchisers. De retailer heeft vooral vestigingen in kleine dorpen en in wijken van grote steden. Ook heeft Spar de City Store-formule. Deze winkels zijn gevestigd in binnensteden of bij universiteiten, ziekenhuizen of vliegvelden,

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.