Elektronische sigaret Snoke ziet tankstation als belangrijk verkoopkanaal

De elektronische sigaret ‘Snoke’ is bezig aan een flinke opmars. Het alternatief voor roken is niet alleen goedkoper, maar ook gezonder. Zowel voor de roker als zijn omgeving. Ook voor tankstation-ondernemers is het interessant het product op te nemen in het assortiment. Waar normale tabak lage marges geeft voor de verkoper, biedt de Snoke een marge van ruim 30%. Snoke ziet de tankstations in Nederland dan ook als een belangrijk verkoopkanaal.

Snoke is de eerste elektronische sigaret die volledig ontwikkeld en geproduceerd wordt in Duitsland.

Elektronische sigaret

De elektronische sigaret van Snoke heeft geen vuur nodig en veroorzaakt geen storende walm door de verbranding van tabak. Want de e-sigaret is gebaseerd op het principe van verdamping van een aromatische vloeistof. Daarom is het toegestaan om e-sigaretten te gebruiken in een rookvrije horeca.

“De huidige elektronische sigaretten worden in China gemaakt. Dat betekent dat er nauwelijks controle is op de kwaliteit en welke stoffen er precies in gebruikt worden”, vertelt Jean-Pierre Bakker van Newco. “Daar worden vaak nog stoffen toegevoegd die niet goed voor je zijn.”

Kwaliteits-controle

“Snoke is een veel gezonder alternatief. De vloeistof voldoet aan allerlei extra eisen. En de fabricage gebeurt in een volledig farmaceutische omgeving. Dat betekent dat de kwaliteit en inhoud van iedere individuele e-sigaret volledig gegarandeerd is en ook daadwerkelijk gecontroleerd wordt. Dit product kun je met een gerust hart aan je klanten verkopen.”

Het product Snoke valt niet onder de tabakswet. Gebruikers krijgen weliswaar nicotine binnen, maar geen andere schadelijke stoffen die een normale sigaret wel bevat. Gebruikers hebben dus geen verhoogd risico op typische rokers-ziekten als COPD of longkanker. Omdat Snoke niet onder de tabakswet valt, mag er gewoon geadverteerd worden voor het product. Ook wordt er geen accijns op geheven.

Tabakswet

Tankstation-ondernemers die het product verkopen, hoeven dus niet bang te zijn voor boetes wegens overtreding van de tabakswet. Snoke mag overal in het station met displays neergezet worden. Om de merknaam Snoke meer bekend te maken onder de consument, wordt er onder meer reclame gemaakt tijdens Eredivisie-wedstrijden.

Consumenten kunnen kiezen voor Snoke One (voor eenmalig gebruik) en Snoke Starter (met oplaadbare batterij). Vervolgens kunnen de navullings-capsules (Snoke Caps) gebruikt worden. Eén capsule staat gelijk aan 200 trekken, oftewel 25 sigaretten. Newco levert drie smaken: tobacco, menthol en energy.

Accijns

De consumentenprijs voor Snoke One bedraagt € 6,99, Snoke Starter kost € 15,99. Navullingscapsules kosten € 9,99 per 4 stuks. Dat is vergelijkbaar met 100 sigaretten, ofwel 4 pakjes. Dat betekent dat consumenten ongeveer € 2,50 betalen per pakje elektronische sigaretten. Een stuk goedkoper dan reguliere tabak vanwege het ontbreken van accijns.

Een ander voordeel van Snoke boven de huidige Chinese elektronische sigaretten is dat het doseersysteem heel gelijkmatig is in de ‘verbranding’. Daardoor krijgen gebruikers altijd dezelfde hoeveelheid nicotine binnen. Dat kan bij de e-sigaretten van Oosterse fabrikanten makkelijk nog wel eens anders zijn.

Klanten

Bij dit soort producten is het belangrijk om klanten goed uit te leggen wat ze eigenlijk kopen. De huidige elektronische sigaretten hebben alleen wat reclame-uitingen in het Engels. Dat is eigenlijk niet eens toegestaan.

“We begrijpen dat tankstation-ondernemers onvoldoende tijd hebben om klanten goed te informeren. Daarom leveren we displays met een lcd-scherm, waarop een film wordt getoond”, vertelt Bakker. “Deze film legt het product uit aan de klanten. Ook kan hij een Nederlandstalige folder meenemen.”

Tankstation

Het display mag overal in het tankstation geplaatst worden, zelfs op de toonbank. Maar ondernemers kunnen er ook voor kiezen de pakjes in het tabaksschap te plaatsen. Bakker: “De markt voor elektronische sigaretten ontwikkelt zich razendsnel. Met Snoke bieden we het meest gezonde en volwaardige alternatief voor roken aan.”

Snoke is in de loop van oktober te bestellen bij tankstation-leverancier Newco Europe BV. Newco is de exclusieve distributeur voor Snoke in de Benelux. Snoke is ook verkrijgbaar via Lekkerland.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Elektronische sigaret Snoke ziet tankstation als belangrijk verkoopkanaal”

Rob van Gestel|27.09.13|13:45

Als het op ons station écht een succes wordt dan is dat mooi. Volgens mij ga je dan wel minder sigaretten verkopen en dus ook minder verdienen. Dat maakt die marge van 30% niet goed namelijk.
Gaat dit bij een groot succes (zie buitenland)dan dezelfde kant op als toen we heel onnozel de goedkope merkjes en potten tabak aan ons assortiment toevoegden? We schoten daarmee qua marge ook onszelf in de voet. Meer of andere producten verkopen maar minder verdienen is net níet de bedoeling volgens mij?

Bert van der Meer|10.10.13|15:54

Als je kijkt naar wat er allemaal te koop is op internet is dat een teken aan de wand. De consument smeekt verkopers voor een minder ongezond alternatief en dat is de E-sigaret gewoon.

zie facebook.com/erokers bijvoorbeeld

Butterfly is here|26.10.13|09:20

Ik heb er eentje gekocht. Maar hoe weet ik wel tankstations de navulling in mijn buurt verkopen? Omgeving 0517- en 058-

Ik ben net vanavond begonnen met deze nieuwe methode van roken..En..ik vind het heerlijk smaken!! Je blaast toch gewoon rook uit, terwijl het geen rook is. De nicotine voel je in je keel, maar niet de teer en andere schadelijke stoffen waardoor je altijd een akelige hoest in de ochtend kunt krijgen. Het smaakt al een echte sigaret. Ik heb net even een gewone sigaret opgestoken om het verschil te ervaren. Mijn ervaring op dit moment..er is amper verschil te merken.

Willem Nijenhuis|13.03.14|14:50

Ik ben het helemaal met Caroline eens. Zelf ben ik ook net begonnen. Ik was zware shag roker. Dat wil toch wel iets zeggen dacht ik zo.

Hetty Wijkstra|08.03.16|10:38

Gisteren ook eentje gehaald ,deze is tenminste niet zo zwaar en lang als de andere nep sigaretten,bevalt erg goed en beter dan 3 pakjes zware shag in de week wegpaffen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.