Ijsjes, Ola

Prijs van ijsjes veel lager dan tien jaar geleden

De prijs van ijsjes is fors lager dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In vergelijking met 2003 is een ijsje maar liefst 23% goedkoper geworden.

De prijsdaling werd ingezet in 2003 bij het uitbarsten van de supermarktoorlog. In de zomer van 2007 leek de prijzenoorlog weer ten einde, enkele grote ketens kondigden toen weer prijsverhogingen aan. Desondanks gingen de ijsprijzen na 2007 nog verder omlaag.

IJsjes

De sterkste prijsdaling zette zich in gedurende de periode 2003-2007. De prijzen daalden toen met 15%. Ook na 2007 is de prijs van ijs onder druk blijven staan. Dit komt door een toenemend aantal promotieacties bij supermarkten, maar ook door een toename in het aantal ijssalons.

De inflatie bedroeg in diezelfde periode 20%. Terwijl voor de Nederlandse consument een gemiddeld ‘mandje’ goederen en diensten dus een vijfde duurder werd, betaalden consumenten voor consumptie-ijs juist veel minder.

Promoties

Uit gegevens van PCNDATA blijkt dat het aantal promoties met ijs de afgelopen drie jaar met gemiddeld ruim 3% per jaar steeg. Het aantal ijssalons is nog sterker gegroeid. In de afgelopen tien jaar bedroeg de toename 59%, van 331 in 2003 naar 525 in 2012.

ijsprijs, ontwikkeling

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Prijs van ijsjes veel lager dan tien jaar geleden | TankPro.nl
Ijsjes, Ola

Prijs van ijsjes veel lager dan tien jaar geleden

De prijs van ijsjes is fors lager dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In vergelijking met 2003 is een ijsje maar liefst 23% goedkoper geworden.

De prijsdaling werd ingezet in 2003 bij het uitbarsten van de supermarktoorlog. In de zomer van 2007 leek de prijzenoorlog weer ten einde, enkele grote ketens kondigden toen weer prijsverhogingen aan. Desondanks gingen de ijsprijzen na 2007 nog verder omlaag.

IJsjes

De sterkste prijsdaling zette zich in gedurende de periode 2003-2007. De prijzen daalden toen met 15%. Ook na 2007 is de prijs van ijs onder druk blijven staan. Dit komt door een toenemend aantal promotieacties bij supermarkten, maar ook door een toename in het aantal ijssalons.

De inflatie bedroeg in diezelfde periode 20%. Terwijl voor de Nederlandse consument een gemiddeld ‘mandje’ goederen en diensten dus een vijfde duurder werd, betaalden consumenten voor consumptie-ijs juist veel minder.

Promoties

Uit gegevens van PCNDATA blijkt dat het aantal promoties met ijs de afgelopen drie jaar met gemiddeld ruim 3% per jaar steeg. Het aantal ijssalons is nog sterker gegroeid. In de afgelopen tien jaar bedroeg de toename 59%, van 331 in 2003 naar 525 in 2012.

ijsprijs, ontwikkeling

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.