Abri Shell

Actie Shell en Specsavers met ogencheck voor automobilist

Shell en Specsavers werken samen aan goed zicht voor de automobilist. Op een aantal Shell-locaties zal Specsavers het gezichtsvermogen van automobilisten gaan testen tijdens een Super Service Zaterdag. De ogencheck wordt uitgevoerd door een gediplomeerd opticien.

Volgens Alfonso Dozzi, Fuels Marketing Manager Benelux en Frankrijk bij Shell, is goed zicht van groot belang in het verkeer. Daarom wordt niet alleen het gezichtsvermogen bekeken, maar ook de voorruit van de tankende automobilist gewassen.

Tankstation

Verder zal het oliepeil worden nagekeken en wordt indien gewenst de ruitensproeiervloeistof bijgevuld. De Super Service Zaterdag wordt als pilot gehouden bij Shell-tankstations in Nijmegen (Shell Grootstal) op zaterdag 27 juli, in Eindhoven (Shell Anthony Fokkerweg) op zaterdag 3 augustus en in Amsterdam (Shell Slingelandtstraat) op zaterdag 10 augustus.

Het initiatief voor deze actie is mede genomen op basis van de uitkomsten van een onderzoek van Specsavers. Zo laat volgens dit onderzoek 70% van de brildragers de ogen niet checken voordat ze op vakantie gaan met de auto. Ruim 40% van deze groep heeft bovendien de ogen langer dan een jaar geleden laten controleren.

Autotaalglas

Meer dan 50% van de bril- of lenzendragende mensen neemt ook geen reservebril of reservelenzen mee op vakantie. In diverse vakantielanden is dit echter verplicht, zoals Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. 72% van de brildragers en 85% van de lenzendragers is hier niet van op de hoogte.

Overigens werkt Shell met Super Service Zaterdag niet alleen samen met Specsavers. Er is ook een samenwerking gaande met ANWB en Autotaalglas. De laatste is op 3 augustus te vinden bij Shell station Gooiseweg in Amsterdam voor een autoruitencheck. Een week eerder, op 27 juli, is Autotaalglas bij Shell zelftankstation S15 in Nieuwegein.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.