politie, arrestant

Politie schiet op benzinedieven bij wilde achtervolging Leeuwarden

De politie heeft afgelopen weekend bij een wilde achtervolging op twee benzinedieven geschoten. Hierbij zijn ook enkele politieauto’s geramd door de daders. Na een achtervolging in Franeker, waarbij is ingereden op politieagenten en enkele politieauto’s zijn geramd, hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aan. Een van de verdachten staat bij de politie bekend als een veelpleger.

Rond middernacht is in Franeker een vrouw bedreigd door haar 27-jarige ex echtgenoot uit Schalsum. De man heeft een gebiedsverbod voor de omgeving waar zijn ex woont. Hij was in gezelschap van zijn 26-jarige broer uit Leeuwarden. De man staat bij de politie bekend als geweldpleger. De twee verdwenen in een auto. Even later is met deze auto zonder te betalen getankt bij een benzinestation in Leeuwarden.

Gevaarlijk rijgedrag

Een surveillance-eenheid van de politie zag de auto even later rijden in Leeuwarden. Bij het zien van de politieauto gingen de mannen er met hoge snelheid vandoor. Daarbij zijn verkeersregels met voeten getreden. Op de Bleeklaan konden een voetganger en een fietser nog maar net op tijd opzij springen.

Op een gegeven moment stopte de auto. Toen agenten naar de auto toe liepen, gaf de bestuurder gas en reed hij op de agenten in. Daarbij raakte een agent lichtgewond doordat de auto over zijn voet reed.

Achtervolging

De auto botste tegen de politieauto en reed met hoge snelheid weg, de stad uit, inmiddels achtervolgd door meerdere politieauto’s. Ook op dat moment reden de verdachten met zeer hoge snelheid. Op de E10 ter hoogte van Ryptsjerk komt de auto in een slip. Twee politieauto’s zetten de auto klem. Maar ook dan geven de verdachten hun vlucht nog niet op. De twee politieauto’s worden geramd en als de auto achteruit rijdt, wordt nog een derde politieauto geramd.

Om de vluchtende auto te laten stoppen is er door de politie een aantal keren op de banden van de auto geschoten. Mede hierdoor lukte het de auto te laten stoppen en de twee verdachten aan te houden. Ze zijn niet gewond geraakt. De 27-jarige man, die de auto bestuurde, heeft geen rijbewijs en had gedronken. De twee zijn ingesloten. De bestuurder wordt o.a. verdacht van poging tot doodslag op politieagenten.

Getuigen gezocht

De politie wil graag in contact komen met de twee mensen die op de Bleeklaan in Leeuwarden bijna door de vluchtende auto, een blauwe Peugeot 306, omver zijn gereden. Deze mensen kunnen bellen met 0900-8844.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie schiet op benzinedieven bij wilde achtervolging Leeuwarden | TankPro.nl
politie, arrestant

Politie schiet op benzinedieven bij wilde achtervolging Leeuwarden

De politie heeft afgelopen weekend bij een wilde achtervolging op twee benzinedieven geschoten. Hierbij zijn ook enkele politieauto’s geramd door de daders. Na een achtervolging in Franeker, waarbij is ingereden op politieagenten en enkele politieauto’s zijn geramd, hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aan. Een van de verdachten staat bij de politie bekend als een veelpleger.

Rond middernacht is in Franeker een vrouw bedreigd door haar 27-jarige ex echtgenoot uit Schalsum. De man heeft een gebiedsverbod voor de omgeving waar zijn ex woont. Hij was in gezelschap van zijn 26-jarige broer uit Leeuwarden. De man staat bij de politie bekend als geweldpleger. De twee verdwenen in een auto. Even later is met deze auto zonder te betalen getankt bij een benzinestation in Leeuwarden.

Gevaarlijk rijgedrag

Een surveillance-eenheid van de politie zag de auto even later rijden in Leeuwarden. Bij het zien van de politieauto gingen de mannen er met hoge snelheid vandoor. Daarbij zijn verkeersregels met voeten getreden. Op de Bleeklaan konden een voetganger en een fietser nog maar net op tijd opzij springen.

Op een gegeven moment stopte de auto. Toen agenten naar de auto toe liepen, gaf de bestuurder gas en reed hij op de agenten in. Daarbij raakte een agent lichtgewond doordat de auto over zijn voet reed.

Achtervolging

De auto botste tegen de politieauto en reed met hoge snelheid weg, de stad uit, inmiddels achtervolgd door meerdere politieauto’s. Ook op dat moment reden de verdachten met zeer hoge snelheid. Op de E10 ter hoogte van Ryptsjerk komt de auto in een slip. Twee politieauto’s zetten de auto klem. Maar ook dan geven de verdachten hun vlucht nog niet op. De twee politieauto’s worden geramd en als de auto achteruit rijdt, wordt nog een derde politieauto geramd.

Om de vluchtende auto te laten stoppen is er door de politie een aantal keren op de banden van de auto geschoten. Mede hierdoor lukte het de auto te laten stoppen en de twee verdachten aan te houden. Ze zijn niet gewond geraakt. De 27-jarige man, die de auto bestuurde, heeft geen rijbewijs en had gedronken. De twee zijn ingesloten. De bestuurder wordt o.a. verdacht van poging tot doodslag op politieagenten.

Getuigen gezocht

De politie wil graag in contact komen met de twee mensen die op de Bleeklaan in Leeuwarden bijna door de vluchtende auto, een blauwe Peugeot 306, omver zijn gereden. Deze mensen kunnen bellen met 0900-8844.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.