betaalpas, Xximo, tankpas

Tankkaart Xximo niet meer te gebruiken bij 700 tankstations

Tankkaart Xximo  is vanaf 1 juli niet meer te gebruiken voor andere aankopen dan brandstof bij tankstations. Maar omdat Xximo deze andere transacties bij tankstations niet altijd kan specificeren op de factuur, is de kaart niet meer te gebruiken bij zo’n 700 tankstations die onder meer ook broodjes verkopen. Tankstations die brandstoffen op de factuur kunnen scheiden van andere aankopen, blijven wel in het netwerk. Maar dan alleen voor de brandstofverkoop.

Reden is volgens directeur Patrick Bunnik dat er anders onduidelijkheid kan ontstaan over de btw op brandstof die ze terug kunnen vorderen. “We hebben hier nog geen klachten over ontvangen, maar willen in ieder geval helder zijn”, zegt Bunnik tegen Fleetmotive.

Horeca-aankopen

Klanten kunnen instellen of een Xximo-kaart alleen gebruikt mag worden voor tanken, of dat er ook mee mag worden betaald voor ov, parkeren, taxi en/of horeca. Kaarthouders die ook horeca-aankopen mogen doen, kunnen op dit moment nog een broodje kopen bij het tankstation. Vanaf volgende maand kunnen zij daarvoor alleen nog terecht bij horecagelegenheden.

Het gevolg van deze maatregel is dat Xximo-kaarthouders per 1 juli niet meer kunnen tanken bij zo’n 700 tankstations omdat deze stations geen onderscheid kunnen maken tussen tanktransacties en andere verkopen, zoals broodjes, en alleen een totaalfactuur leveren.

Netwerk

“Tankstations die de brandstof kunnen scheiden van andere aankopen blijven in ons netwerk”, vertelt Bunnik. “Dat zijn er vanaf 1 juli zo’n 2.800. De stations die dat niet kunnen, worden per die datum geblokkeerd.”

 De Xximo-app wordt aangepast zodat de geblokkeerde tankstations niet meer weergegeven worden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankkaart Xximo niet meer te gebruiken bij 700 tankstations | TankPro.nl
betaalpas, Xximo, tankpas

Tankkaart Xximo niet meer te gebruiken bij 700 tankstations

Tankkaart Xximo  is vanaf 1 juli niet meer te gebruiken voor andere aankopen dan brandstof bij tankstations. Maar omdat Xximo deze andere transacties bij tankstations niet altijd kan specificeren op de factuur, is de kaart niet meer te gebruiken bij zo’n 700 tankstations die onder meer ook broodjes verkopen. Tankstations die brandstoffen op de factuur kunnen scheiden van andere aankopen, blijven wel in het netwerk. Maar dan alleen voor de brandstofverkoop.

Reden is volgens directeur Patrick Bunnik dat er anders onduidelijkheid kan ontstaan over de btw op brandstof die ze terug kunnen vorderen. “We hebben hier nog geen klachten over ontvangen, maar willen in ieder geval helder zijn”, zegt Bunnik tegen Fleetmotive.

Horeca-aankopen

Klanten kunnen instellen of een Xximo-kaart alleen gebruikt mag worden voor tanken, of dat er ook mee mag worden betaald voor ov, parkeren, taxi en/of horeca. Kaarthouders die ook horeca-aankopen mogen doen, kunnen op dit moment nog een broodje kopen bij het tankstation. Vanaf volgende maand kunnen zij daarvoor alleen nog terecht bij horecagelegenheden.

Het gevolg van deze maatregel is dat Xximo-kaarthouders per 1 juli niet meer kunnen tanken bij zo’n 700 tankstations omdat deze stations geen onderscheid kunnen maken tussen tanktransacties en andere verkopen, zoals broodjes, en alleen een totaalfactuur leveren.

Netwerk

“Tankstations die de brandstof kunnen scheiden van andere aankopen blijven in ons netwerk”, vertelt Bunnik. “Dat zijn er vanaf 1 juli zo’n 2.800. De stations die dat niet kunnen, worden per die datum geblokkeerd.”

 De Xximo-app wordt aangepast zodat de geblokkeerde tankstations niet meer weergegeven worden.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.