tankende automobilist

BOVAG houdt consumentenonderzoek over weglek-effecten

tankende automobilist

Branchevereniging BOVAG houdt deze maand een enquête onder 1.500 consumenten, zowel in de grensstreek als daarbuiten. Daarbij worden de bestedingen in eigen land en over de grens gepeild om in kaart te brengen hoe groot het weglek-effect naar het buitenland is. In het onderzoek worden nu ook de kassagegevens van tientallen tankstations meegenomen, verspreid over het hele land. Ook de NOVE werkt mee aan het verzamelen van de kassagegevens.

Met het consumentenonderzoek wil Bunnik politiek Den Haag ervan overtuigen dat de accijnsverhogingen op brandstof en tabak ondernemers aanzienlijke schade toebrengen, zegt Jan Bessembinders, manager BOVAG Tankstations in de Bovagkrant.

Tankbeurt

“Van onze leden vernemen we dat steeds meer Nederlanders  voor een voordelige tankbeurt de grens overgaan en als ze daar toch zijn, nemen ze meteen sigaretten mee. Deze zijn in het buitenland aanzienlijk goedkoper In een moeite door doen ze en passant ook de weekendboodschappen over de grens”, zegt Bessembinders.

“Het hoeft geen verrassing te zijn dat onze achterban hier flink last van heeft. BOVAG wil dit gedrag van consumenten in cijfers vangen. En daarbij zijn de kassa-aanslagen van onze tankstationondernemers een onmisbare tool.”

Accijnsverhoging

BOVAG denkt dat de accijns- en btw-verhoging die het kabinet heeft doorgevoerd juist een averechts effect heeft: niet alleen ondernemers in de grensstreek, maar ook het Rijk loopt inkomsten mis door de huidige prijsverschillen met het buitenland. Op de langere termijn streeft BOVAG naar accijnsharmonisatie met de ons omringende landen.

Leden van BOVAG Tankstations die met kassagegevens willen bijdragen aan het onderzoek kunnen zich nog aanmelden via tankstations@bovag.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.