Shell Tankstation Tholen shop

Giftbox vult gat op tussen bloemen en chocolade tankstation

Shell Tankstation Tholen shop

Het tankstation is het aankooppunt voor vergeten, last-minute cadeaus. Bloemen en chocolade vormen een groot deel van het cadeau-aanbod. Toch lijkt het huidige assortiment geschenk-artikelen achter te blijven bij de vraag van de consument. Afgelopen april werd er gestart met de verkoop van GiftSome. Deze cadeaubox met een thema moet de nieuwe troef worden voor tankstationhouders.

Uit onderzoek van Productschap Tuinbouw blijkt dat klanten sceptisch staan tegenover het benzinestation als aankooppunt voor bloemen. Consumenten twijfelen aan de kwaliteit van bloemen en vinden de prijs te hoog. Ook het uiterlijk en de wijze waarop bloemen worden gepresenteerd nodigen volgens het onderzoek niet uit tot kopen.

Bloemen en chocolade

Een boeket bloemen aanschaffen bij een benzinestation en cadeau doen, wordt volgens het productschap nog steeds als ‘not done’ gezien. Dit is ook af te lezen aan het omzetaandeel bloemen en planten van tankstations, dat volgens Productschap Tuinbouw op 1 procent ligt.

Chocoladerepen, bonbons en geschenkverpakkingen met chocolade zijn daarentegen goed voor een jaarlijkse 20 miljoen euro aan verkopen in de tankstations. Een groot deel van de verkopen, zoals de candybars, nuttigt de consument zelf.

Geschenk

Wie op zoek is naar een cadeau dat meer om het lijf heeft dan een boeket bloemen of een doos chocolade gaat vaak naar een reguliere winkel. Leverancier Newco Europe B.V. wil met GiftSome hierop inspelen en het huidige cadeau-assortiment van tankstations moderniseren.

Ellis van de Paal woordvoerder: “De huidige giftsets in tankstations zijn niet sexy. Ze zien er vaak goedkoop of ouderwets uit en voegen weinig toe. De verpakking is een belangrijk onderdeel van de productbeleving. Met GiftSome kopen consumenten een cadeaubox met een luxe uitstraling die makkelijk mee te nemen is.”

Doelgroepen

De cadeauboxen van GiftSome zijn er in verschillende prijsklassen, variërend van 14,95 tot 24,95 euro. Om verschillende doelgroepen aan te spreken heeft iedere giftset een ander thema en komen zij in drie verschillende formaten.

Van een mannenpakket met Adidas-verzorgingsproducten, een box met iPhone-accessoires tot een Dove-huidverzorgingspakket en een cupcake box met bakbenodigdheden. De thema’s wisselen gedurende het jaar zodat het assortiment vernieuwend blijft.

Cadeau

Volgens Ellis van de de Paal is GiftSome de manier om als tankstationhouder in te spelen op de vraag naar cadeau-artikelen. “Doordat de producten in een feestelijke verpakking zitten, heeft de tankstationhouder er weinig omkijken naar. Hij zet het op de plank en het ziet er meteen leuk uit. Bovendien hoeft er geen inpakpapier aan te pas te komen. Snel gemak dat is waar het om draait bij tankstations.”

Karlien Korebrits

GiftSome Adidas

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.