total, tankstation, leiderdorp

Total heeft de beste tankshops, volgens onderzoek Foodstep

Total heeft de beste tankshops. Dat komt voornamelijk door de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Op nummer 2 staat Esso, nummer 3 is BP. Shell is opvallend genoeg uit de top drie verdwenen. Dat blijkt uit het Nationaal Petrol Onderzoek van Foodstep, dat het bureau presenteert in samenwerking met Out-of-Home Shops.

Het onderzoeksbureau liet enkele duizenden Nederlandse automobilisten de tankshops die zij bezoeken waarderen. Vooral Total blijkt het met een algemene waardering van 7,7 erg goed te doen het afgelopen jaar. Vorig jaar stond Total namelijk niet in de top drie. Vooral vrouwen waardeerden Total hoog; gemiddeld met een 7,75.

Esso en BP

Esso scoorde overall een 7,66, net als vorig jaar. Toen stond Esso op de eerste plaats, maar moet deze nu afstaan aan Total. Op plek drie is BP te vinden met een 7,59. Op alle onderdelen binnen de shop scoort deze formule momenteel op een hoog niveau. Shell is met een lagere overall beoordeling uit de top drie gevallen. Zeer opvallend, omdat juist Shell de laatste tijd fors investeert in het kwaliteitsniveau van haar tankshops.

“De eerste plaats voor Total is knap voor een organisatie die geen sterke positie heeft langs de snelwegen, maar vooral langs de binnenwegen te vinden is”, aldus onderzoeksdirecteur Rien de Koning van Foodstep tegen Out-of-Home.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.