Texaco-manager Moerdijk: ‘Spaaracties maken het onderscheid’

Cornell van Halderen, tankstationmanager bij Texaco in Moerdijk, ziet in spaaracties de toekomst. “Juist door klanten iets extra’s te bieden, onderscheid je jezelf.” Afgelopen woensdag reikte hij een waardecheque voor een stedentrip naar Parijs uit aan de eerste winnaar van de Inplakken en Wegwezen-actie van NewCo Europe B.V. en Lekkerland.

Met ruim 31 jaar aan ervaring in de tankstationwereld weet Cornell van Halderen wat er speelt in de branche. “Alles valt of staat bij de communicatie met klanten. Over het algemeen vinden klanten tanken een onaangename bezigheid. Ze hebben haast en moeten ook nog eens uit de auto. Wij proberen er een zo leuk mogelijke beleving van te maken.”

Shopfunctie

Het Texaco-tankstation waar Van Halderen manager is, is gelegen aan de Zuidelijke Randweg in Moerdijk. Door de ligging op het industrieterrein, waar ruim vierhonderd bedrijven gevestigd zijn, heeft het pompstation een zeer actieve lunch- en shopfunctie.

Van Halderen besefte al snel dat spaaracties voor klanten het verschil kunnen maken. “In het begin bedacht ik zelf acties waarbij klanten met coupons konden sparen voor kleine producten. Later zijn we overgegaan op de georganiseerde spaarprogramma’s.”
Inplakken en Wegwezen NewCo Europe B.V. en Lekkerland

Inplakken en Wegwezen

Een lopende spaaractie die volgens de tankstationmanager nu al een groot succes is, is de Inplakken en Wegwezen-actie van NewCo en Lekkerland. Tijdens de actie, die op 18 maart begon en eindigt op 28 juli 2013, ontvangen klanten bij 167 tankstations in Nederland een Penn-spaarzegel. Per tankbeurt, shopaankoop en aankoop van speciale actieproducten krijgen zij een spaarzegel.

Bij inlevering van drie spaarzegels kunnen klanten een Penn lifestyle tas naar keuze aanschaffen met maar liefst zeventig procent korting. Daarnaast ontvangen klanten bij ieder gekocht Penn-product een kraskaart, waarmee zij kans maken op een weekendtrip voor twee personen naar Parijs, Londen of New York.

Klantenbinding

“Het is moeilijk inschatten wat voor producten aanslaan bij klanten. De Inplakken en Wegwezen-actie heeft mij aangenaam verrast. Het spaarprogramma met de Penn-reis- en sporttassen is precies in de goede periode gestart. Mensen zijn nu actief, gaan sporten of op vakantie.”

Van Halderen haalt aan dat spaaracties een uitgelezen kans zijn om de klantenbinding te versterken. “Je beloont bestaande klanten en bereikt veel nieuwe klanten. Bij het spaarprogramma voor de Penn-tassen zagen wij veel nieuwe mensen, die door vrienden en familie getipt werden om bij ons te tanken.”

Penn-zegels

“Klanten zijn daarnaast bereid om iets extra’s te kopen in de shop, zodat zij een spaarzegel krijgen. Vooral in de verkoop van drank en zoetwaren zie we dat terug”, gaat Van Halderen verder.

Het gehele team was volgens hem erg enthousiast in het promoten van de actie. Iets wat prijswinnaar Toon Fokkema uit Etten-Leur herkent. Hij won met de Inplakken en Wegwezen-actie een D-reizen stedentrip naar Parijs voor twee personen ter waarde van zeshonderd euro.

Verrassen

“Een super leuke prijs. Ik had het totaal niet verwacht”, reageert Fokkema bij de uitreiking van de cheque. “Het fijne personeel en de lekker broodjes zijn voor mij een reden om naar dit tankstation te komen. Met de volgende actie doe ik zeker weer mee.” Ook Van Halderen kijkt alweer uit naar een volgend spaarprogramma. “Klanten blijven verrassen, dat is waar het om gaat.”

Karlien Korebrits

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.