Officier van Justitie, Openbaar Ministerie

Twee jaar cel geëist tegen 18-jarige overvaller tankstation Terneuzen

Het Openbaar Ministerie heeft 24 maanden celstraf waarvan 8 voorwaardelijk geëist tegen een 18-jarige overvaller van een tankstation in Terneuzen. Hoewel er niets is buitgemaakt, was de overval behoorlijk gewelddadig. De verdachte stormde samen met twee vrienden op 6 december vorig jaar het Texaco tankstation aan de Kennedylaan inTerneuzen binnen en eiste geld. Hierbij werd met honkbalknuppels gezwaaid en op de toonbank geslagen.

Tien seconden later stonden de overvallers zonder buit weer buiten en kozen ze het hazenpad. Een aanrijdende auto zorgde voor het versnelde aftocht. Het onderzoek naar zijn twee vrienden, die overigens alles ontkennen, loopt nog.

Geld

De overval was niet wegens geldgebrek gepleegd, vertelde de Terneuzenaar tijdens de zitting. Hij was een meeloper en was door zijn maten meegesleept. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij al een aantal malen door de kinderrechter veroordeeld en mankeerde hij van alles.

ADHD, licht verminderd toerekeningsvatbaar, emotioneel onvolwassen, impulsief, houdt van spanning, neemt risico’s en makkelijk te beïnvloeden. Reden dan ook waarom de officier van justitie ook toezicht door de reclassering en behandeling tegen hem eiste, meldt HV Zeeland.

De rechtbank doet uitspraak op 17 mei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.