kassasticker, leeftijdscheck, tabak, verkoop

Campagne leeftijdscheck tabaksverkoop van start in tankstations

De campagne ‘De Leeftijdscheck. Natuurlijk!’ is afgelopen week van start gegaan in de tankstationbranche. In navolging van de succesvolle campagne in de tabaks- en gemakswinkels, sluiten nu ook BOVAG, BETA en VNPI aan. Het doel van de campagne is het strikt handhaven van de leeftijdsgrens. De tankstationbranche en de tabaksfabrikanten werken samen om het verifiëren van de leeftijd van de tabakskoper opnieuw onder de aandacht te brengen.

Iedereen weet dat alleen tabak verkocht mag worden aan personen van 16 jaar en ouder. Is iemand overduidelijk ouder dan 16 jaar, dan hoef je geen legitimatiebewijs te vragen. Maar een leeftijd inschatten is vaak moeilijker dan op het eerste gezicht lijkt.

Pompshop

Daarom worden in de pompshops nu alle tabakskopers tot 20 jaar actief naar een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Want dat is de manier om verantwoordelijkheid te nemen, net als in de supermarkt en gemaks-en tabakswinkels al gebeurt.

Onderdeel van de campagne is de verspreiding van een praktisch hulpmiddel: de leeftijdscheck toolkit.  In de komende tijd ontvangen alle leden van de VNPI, BETA en BOVAG de toolkit per post. De toolkit bevat al het materiaal om de leeftijdscheck in te voeren, zoals een deur- en kassasticker en schapkaarten.

Leeftijdscheck

Ook is een leeftijdschecker ontwikkeld. Dat is een handig hulpmiddel waarmee in één oogopslag iemands leeftijd bepaald kan worden. Dit alles bij elkaar helpt de leeftijdscheck snel en makkelijk te doen. Elke keer weer.

Tankstation-ondernemers die vragen hebben over de campagne of de toolkit niet ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met zijn brancheorganisatie.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Campagne leeftijdscheck tabaksverkoop van start in tankstations”

Rob van Gestel|02.05.13|10:12

De brancheorganisaties moeten hoog blijven inzetten op het strafbaar maken van de koper en niet (alleen) de verkoper. Anders blijven ze gewoon komen. Dweilen met de kraan open.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Campagne leeftijdscheck tabaksverkoop van start in tankstations | TankPro.nl
kassasticker, leeftijdscheck, tabak, verkoop

Campagne leeftijdscheck tabaksverkoop van start in tankstations

De campagne ‘De Leeftijdscheck. Natuurlijk!’ is afgelopen week van start gegaan in de tankstationbranche. In navolging van de succesvolle campagne in de tabaks- en gemakswinkels, sluiten nu ook BOVAG, BETA en VNPI aan. Het doel van de campagne is het strikt handhaven van de leeftijdsgrens. De tankstationbranche en de tabaksfabrikanten werken samen om het verifiëren van de leeftijd van de tabakskoper opnieuw onder de aandacht te brengen.

Iedereen weet dat alleen tabak verkocht mag worden aan personen van 16 jaar en ouder. Is iemand overduidelijk ouder dan 16 jaar, dan hoef je geen legitimatiebewijs te vragen. Maar een leeftijd inschatten is vaak moeilijker dan op het eerste gezicht lijkt.

Pompshop

Daarom worden in de pompshops nu alle tabakskopers tot 20 jaar actief naar een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Want dat is de manier om verantwoordelijkheid te nemen, net als in de supermarkt en gemaks-en tabakswinkels al gebeurt.

Onderdeel van de campagne is de verspreiding van een praktisch hulpmiddel: de leeftijdscheck toolkit.  In de komende tijd ontvangen alle leden van de VNPI, BETA en BOVAG de toolkit per post. De toolkit bevat al het materiaal om de leeftijdscheck in te voeren, zoals een deur- en kassasticker en schapkaarten.

Leeftijdscheck

Ook is een leeftijdschecker ontwikkeld. Dat is een handig hulpmiddel waarmee in één oogopslag iemands leeftijd bepaald kan worden. Dit alles bij elkaar helpt de leeftijdscheck snel en makkelijk te doen. Elke keer weer.

Tankstation-ondernemers die vragen hebben over de campagne of de toolkit niet ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met zijn brancheorganisatie.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Campagne leeftijdscheck tabaksverkoop van start in tankstations”

Rob van Gestel|02.05.13|10:12

De brancheorganisaties moeten hoog blijven inzetten op het strafbaar maken van de koper en niet (alleen) de verkoper. Anders blijven ze gewoon komen. Dweilen met de kraan open.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.