Bavaria, Alcoholvrij, bier

Bavaria bouwt Shell-tankstation om tot alcoholvrij café

Om de herintroductie van alcoholvrij bier bij tankstations te vieren bouwt Bavaria voor één week het Shell tankstation A4-West om tot Bavaria café. Van dinsdag 23 april tot en met zaterdag 27 april kunnen bezoekers aan de bar gratis Bavaria 0.0% Original bier proeven.  Bavaria brengt hiermee als eerste brouwer alcoholvrij bier weer terug in de schappen van de tankstations.

Tot 1 november 2000 mochten tankstations bier verkopen in de pompshop. Sindsdien zijn alle soorten bier, inclusief alcoholvrij, verdwenen bij de tankstations. Bavaria brengt daar na 15 jaar afwezigheid verandering in. Nu zijn de varianten Bavaria 0.0% Original, Lemon en Wit verkrijgbaar in het overgrote deel van de tankstations in Nederland.

Groeiend segment

Alcoholvrij bier is samen met speciaalbier nog steeds een van de hardst groeiende segmenten in de biercategorie. Bavaria is marktleider in het alcoholvrij segment in Nederland. Door de verschillende
innovaties in het segment in de afgelopen twee jaar is het aantal kopers van alcoholvrij bier bijna verdubbeld.

Ruim 10% van de Nederlanders drinkt regelmatig alcoholvrij bier en dit aantal stijgt. Met de verkoop van alcoholvrij bier op tankstations wil Bavaria nu inzetten op nieuwe gebruiksmomenten, onder het motto ‘Bier ook voor overdag’.

Alternatief regulier pils

Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: “Bavaria heeft een rijke historie als het gaat om alcoholvrij bier. Als marktleider hebben we de afgelopen jaren veel in het alcoholvrij segment
geïnvesteerd, met als gevolg dat het segment weer springlevend en uiterst relevant is.”

“Alcoholvrij bier is een verantwoord alternatief niet alleen voor regulier pils, maar ook voor vruchtensappen, frisdrank, thee en koffie. Het bevat al het goede van bier zonder de nadelen van alcohol, heeft weinig calorieën en is dorstlessend. Met de introductie in het petrol-kanaal zetten we in op nieuwe gebruiksmomenten, zodat consumenten ook onderweg kunnen genieten van een heerlijk verfrissend biertje.”

Lees ook: Bavaria maakt comeback in tankstations met hippe 0,0%-bieren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bavaria bouwt Shell-tankstation om tot alcoholvrij café | TankPro.nl
Bavaria, Alcoholvrij, bier

Bavaria bouwt Shell-tankstation om tot alcoholvrij café

Om de herintroductie van alcoholvrij bier bij tankstations te vieren bouwt Bavaria voor één week het Shell tankstation A4-West om tot Bavaria café. Van dinsdag 23 april tot en met zaterdag 27 april kunnen bezoekers aan de bar gratis Bavaria 0.0% Original bier proeven.  Bavaria brengt hiermee als eerste brouwer alcoholvrij bier weer terug in de schappen van de tankstations.

Tot 1 november 2000 mochten tankstations bier verkopen in de pompshop. Sindsdien zijn alle soorten bier, inclusief alcoholvrij, verdwenen bij de tankstations. Bavaria brengt daar na 15 jaar afwezigheid verandering in. Nu zijn de varianten Bavaria 0.0% Original, Lemon en Wit verkrijgbaar in het overgrote deel van de tankstations in Nederland.

Groeiend segment

Alcoholvrij bier is samen met speciaalbier nog steeds een van de hardst groeiende segmenten in de biercategorie. Bavaria is marktleider in het alcoholvrij segment in Nederland. Door de verschillende
innovaties in het segment in de afgelopen twee jaar is het aantal kopers van alcoholvrij bier bijna verdubbeld.

Ruim 10% van de Nederlanders drinkt regelmatig alcoholvrij bier en dit aantal stijgt. Met de verkoop van alcoholvrij bier op tankstations wil Bavaria nu inzetten op nieuwe gebruiksmomenten, onder het motto ‘Bier ook voor overdag’.

Alternatief regulier pils

Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: “Bavaria heeft een rijke historie als het gaat om alcoholvrij bier. Als marktleider hebben we de afgelopen jaren veel in het alcoholvrij segment
geïnvesteerd, met als gevolg dat het segment weer springlevend en uiterst relevant is.”

“Alcoholvrij bier is een verantwoord alternatief niet alleen voor regulier pils, maar ook voor vruchtensappen, frisdrank, thee en koffie. Het bevat al het goede van bier zonder de nadelen van alcohol, heeft weinig calorieën en is dorstlessend. Met de introductie in het petrol-kanaal zetten we in op nieuwe gebruiksmomenten, zodat consumenten ook onderweg kunnen genieten van een heerlijk verfrissend biertje.”

Lees ook: Bavaria maakt comeback in tankstations met hippe 0,0%-bieren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.