Shell werkplek

Ook Nederlandse tankstations interessant als flexibele werkplek

Shell werkplek

Het is een kwestie van tijd voordat tankstations in Nederland zullen zijn uitgerust met een werkplek voor de zakelijke rijder. Dat is althans de overtuiging van Phil Kemp, global manager van Regus, ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken. “Wereldwijd zijn er dagelijks 1,3 miljard mensen voor hun werk onderweg. De zakelijk automobilist kunnen wij prima faciliteren met onze flexibele werkplekken in tankstations. Daar is een grote markt voor, ook in Nederland”, aldus Kemp.

Regus timmert flink aan de weg als het gaat om het aanbieden van flexibele werkplekken. In Nederland bestaan al de NS-station2station-werkplekken en ook in hotels en restaurants is het aandeel Regus groeiende.

Simpel als doeltreffend

Wat Regus aanbiedt is even simpel als doeltreffend: een professionele werkplek voor de zakelijke reiziger met alle voorzieningen die een kantoor heeft. Een formule die wereldwijd al tot 1500 flexibele werkplekken heeft geleid.

Een relatief nieuwe loot aan de Regus-tak is de werkplek op tankstations. Na een test van anderhalf jaar met een Shell-tankstation in Janvry (Fr) en enkele werkplekken in tankstations langs de Britse Motorways, neemt Regus nu een grote stap voorwaarts met de realisatie van 70 werkplekken in Shell-tankstations in en rondom Berlijn. Daarmee lijken Shell en Regus de markt open te gooien in Europa.

Voorzichtig positief

Phil Kemp van Regus is hierin voorzichtig positief, maar ook voor hem lijdt het geen twijfel dat werkplekken in tankstations in heel Europa deel gaan uitmaken van een zeer nabije toekomst.: “De test die we met Shell in Janvry hebben gedaan is naar volle tevredenheid verlopen. Klanten zijn enthousiast. De prijs-kwaliteitverhouding wordt als goed ervaren en ook de pomphouders zijn positief omdat ze meer omzet genereren. Het is een win-win-situatie.”

Over het aantal klanten dat in de proefopstelling in Janvry daadwerkelijk ‘kantoor heeft gehouden’ of de constructie met Shell wil Kemp vanuit concurrentieoverwegingen niets kwijt. “Maar ik kan u verzekeren dat als Shell er geen brood in zou zien, we ook niet in Duitsland zouden opstarten in 70 tankstations.”

‘Roadwarriors’

Het profiel van een Regus-klant op een tankstation omschrijft Kemp als de “Roadwarrior’: “Dit zijn mensen die een aanzienlijk deel van de dag onderweg zijn en in hun auto zitten. Zij kunnen bij onze werkplekken terecht om die laatste e-mail eens goed door te lezen; of om zich voor te bereiden op een vergadering; een afspraak te maken of gewoon nog een ‘file’ te printen en dat in alle privacy. Elke ‘hub’ is daarbij voorzien van wifi, printers, computers; eigenlijk alles wat een kantoor te bieden heeft. En dat allemaal voor 5 euro.”

Kemp voorziet geen concurrentie van wegrestaurants of fastfoodketens aan de randen van snelwegen: “Met alle respect maar ik heb daar nog nooit een werkplek kunnen vinden die aan de eisen voldoet. Of het internet werkt niet, of er hollen schreeuwende kinderen doorheen of er zijn geen goede andere voorzieningen. Met een afgesloten kantoor in een tankstation kan de gebruiker in alle rust werken. Dat is waarin we willen voorzien.”

Nederland

Regus gaat eerst de 70 tankstations rondom Berlijn goed in de markt zetten alvorens verder een strategie te ontwikkelen voor de rest van Europa of zelfs in Nederland. Maar het heeft met een grote speler als Shell natuurlijk wel alle mogelijkheden daartoe. Kemp: “Natuurlijk is ook Nederland voor ons interessant. Er zijn veel tankstations en veel zakelijke rijders. Dus dat is een markt die we zeker niet links zullen laten liggen.”

Maar wanneer de eerste werkplek van Regus bij een Shell-tankstation in Nederland operationeel zal zijn, zegt Kemp niet. Vanuit concurrentieoverwegingen.

Werkplek bij Shell-tankstation

Regus werkplek in het NS-station Amersfoort

Fred Kramer

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook Nederlandse tankstations interessant als flexibele werkplek | TankPro.nl
Shell werkplek

Ook Nederlandse tankstations interessant als flexibele werkplek

Het is een kwestie van tijd voordat tankstations in Nederland zullen zijn uitgerust met een werkplek voor de zakelijke rijder. Dat is althans de overtuiging van Phil Kemp, global manager van Regus, ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken. “Wereldwijd zijn er dagelijks 1,3 miljard mensen voor hun werk onderweg. De zakelijk automobilist kunnen wij prima faciliteren met onze flexibele werkplekken in tankstations. Daar is een grote markt voor, ook in Nederland”, aldus Kemp.

Regus timmert flink aan de weg als het gaat om het aanbieden van flexibele werkplekken. In Nederland bestaan al de NS-station2station-werkplekken en ook in hotels en restaurants is het aandeel Regus groeiende.

Simpel als doeltreffend

Wat Regus aanbiedt is even simpel als doeltreffend: een professionele werkplek voor de zakelijke reiziger met alle voorzieningen die een kantoor heeft. Een formule die wereldwijd al tot 1500 flexibele werkplekken heeft geleid.

Een relatief nieuwe loot aan de Regus-tak is de werkplek op tankstations. Na een test van anderhalf jaar met een Shell-tankstation in Janvry (Fr) en enkele werkplekken in tankstations langs de Britse Motorways, neemt Regus nu een grote stap voorwaarts met de realisatie van 70 werkplekken in Shell-tankstations in en rondom Berlijn. Daarmee lijken Shell en Regus de markt open te gooien in Europa.

Voorzichtig positief

Phil Kemp van Regus is hierin voorzichtig positief, maar ook voor hem lijdt het geen twijfel dat werkplekken in tankstations in heel Europa deel gaan uitmaken van een zeer nabije toekomst.: “De test die we met Shell in Janvry hebben gedaan is naar volle tevredenheid verlopen. Klanten zijn enthousiast. De prijs-kwaliteitverhouding wordt als goed ervaren en ook de pomphouders zijn positief omdat ze meer omzet genereren. Het is een win-win-situatie.”

Over het aantal klanten dat in de proefopstelling in Janvry daadwerkelijk ‘kantoor heeft gehouden’ of de constructie met Shell wil Kemp vanuit concurrentieoverwegingen niets kwijt. “Maar ik kan u verzekeren dat als Shell er geen brood in zou zien, we ook niet in Duitsland zouden opstarten in 70 tankstations.”

‘Roadwarriors’

Het profiel van een Regus-klant op een tankstation omschrijft Kemp als de “Roadwarrior’: “Dit zijn mensen die een aanzienlijk deel van de dag onderweg zijn en in hun auto zitten. Zij kunnen bij onze werkplekken terecht om die laatste e-mail eens goed door te lezen; of om zich voor te bereiden op een vergadering; een afspraak te maken of gewoon nog een ‘file’ te printen en dat in alle privacy. Elke ‘hub’ is daarbij voorzien van wifi, printers, computers; eigenlijk alles wat een kantoor te bieden heeft. En dat allemaal voor 5 euro.”

Kemp voorziet geen concurrentie van wegrestaurants of fastfoodketens aan de randen van snelwegen: “Met alle respect maar ik heb daar nog nooit een werkplek kunnen vinden die aan de eisen voldoet. Of het internet werkt niet, of er hollen schreeuwende kinderen doorheen of er zijn geen goede andere voorzieningen. Met een afgesloten kantoor in een tankstation kan de gebruiker in alle rust werken. Dat is waarin we willen voorzien.”

Nederland

Regus gaat eerst de 70 tankstations rondom Berlijn goed in de markt zetten alvorens verder een strategie te ontwikkelen voor de rest van Europa of zelfs in Nederland. Maar het heeft met een grote speler als Shell natuurlijk wel alle mogelijkheden daartoe. Kemp: “Natuurlijk is ook Nederland voor ons interessant. Er zijn veel tankstations en veel zakelijke rijders. Dus dat is een markt die we zeker niet links zullen laten liggen.”

Maar wanneer de eerste werkplek van Regus bij een Shell-tankstation in Nederland operationeel zal zijn, zegt Kemp niet. Vanuit concurrentieoverwegingen.

Werkplek bij Shell-tankstation

Regus werkplek in het NS-station Amersfoort

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.