shell flexplek

Regus gaat werkplek verhuren in 70 Duitse Shell-tankstations

Regus gaat kantoorruimte verhuren in Shell-tankstations in Duitsland. Het betreft een pilotproject in 70 tankstations in en rondom Berlijn. Met het aanbieden van een werkplek met alle voorzieningen denken Regus en Shell aan de wensen van de zakelijke rijder tegemoet te komen. In Nederland heeft Shell vooralsnog geen plannen om werkplekken in tankstations te realiseren.

De werkplekken met wifi, printers, vergaderruimten en videolinks moeten de automobilist de mogelijkheid bieden om op locatie te kunnen werken. Wie gebruik van de werkplek wil maken kan een dagpas kopen bij het tankstation zelf of gebruik maken van een speciale Regus-card.

Uitbreiden

Ten zuiden van Parijs aan de A10 ter hoogte van Limours-Janvry van loopt sinds een jaar een proefproject met een werkplek in een Shell tankstation.

Nu gaat Shell het aanbod aan werkplekken in tankstations drastisch uitbreiden, te beginnen in Duitsland. Het is voor het initiatief een samenwerkingsverband aangegaan met Regus,‘s Werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken. Regus biedt flexibele werkplekken aan in kantoren maar ook op alternatieve locaties als wegrestaurants en treinstations.

Behoefte

Het idee achter de werkplek in een tankstation is dat de klant steeds mobieler wordt en ook vaker onderweg behoefte heeft aan een werkplek waar in alle rust even een mailtje kan worden verstuurd; of een laatste memo op de smartphone kan worden gelezen.

Shell biedt nu deze mogelijkheid met moderne ingerichte werkplekken die in het tankstation is opgenomen. De automobilist kan dus gecombineerd met het tanken ook lunchen en tussentijds zijn eigen werkplek innemen.

Virtuele conciërge

De flexwerkplekken zijn voorzien van de allerlaatste snufje op technisch gebied. Alle voorzieningen die normaal gesproken zijn terug te vinden in een ‘gewoon’ kantoor, zijn aanwezig:  wifi, kopieermachines, printers, mogelijkheden voor videoconferences en vergaderruimtes.

Er is zelfs een mogelijkheid om gebruik te maken van koeriersdiensten en als het allemaal wat te ingewikkeld wordt, staat een virtuele conciërge klaar om de klant te helpen.

Groeiende markt

Volgens Michael Barth van Regus Duitsland is het aanbieden van businesslounges en flexibele werkplekken een groeiende markt ook voor tankstations: “Onderzoek heeft uitgewezen dat twee derde van de Duitse werknemers steeds vaker buiten de deur werkt en ook vaak een werkplek nodig hebben als ze onderweg zijn. Waar ze in alle rust hun e-mails kunnen nalezen of een belangrijk document kunnen uitprinten. Tankstations bieden hierin een uitgelezen mogelijkheid.”

Geen verdienmodel

Clemens van Hulten van de BOVAG gelooft niet zo in een afgesloten werkplek voor zakelijke rijders in tankstations. “Ik ken het tankstation ten zuiden van Parijs waar zo’n werkplek is. Je moet, geloof ik, 10 euro voor een uurtje betalen. Dat is best prijzig. Het ziet er allemaal fraai uit, maar ik heb er nog nooit iemand zien zitten.”

“Ik denk niet dat het voor tankstations gaat werken. Onze klanten zijn toch druk onderweg. Daar hebben we ons aanbod ook op afgestemd. Bij een wegrestaurant zie ik meer mogelijkheden. Als pomphouder zie ik hier geen verdienmodel in”, aldus Van Hulten.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Regus gaat werkplek verhuren in 70 Duitse Shell-tankstations | TankPro.nl
shell flexplek

Regus gaat werkplek verhuren in 70 Duitse Shell-tankstations

Regus gaat kantoorruimte verhuren in Shell-tankstations in Duitsland. Het betreft een pilotproject in 70 tankstations in en rondom Berlijn. Met het aanbieden van een werkplek met alle voorzieningen denken Regus en Shell aan de wensen van de zakelijke rijder tegemoet te komen. In Nederland heeft Shell vooralsnog geen plannen om werkplekken in tankstations te realiseren.

De werkplekken met wifi, printers, vergaderruimten en videolinks moeten de automobilist de mogelijkheid bieden om op locatie te kunnen werken. Wie gebruik van de werkplek wil maken kan een dagpas kopen bij het tankstation zelf of gebruik maken van een speciale Regus-card.

Uitbreiden

Ten zuiden van Parijs aan de A10 ter hoogte van Limours-Janvry van loopt sinds een jaar een proefproject met een werkplek in een Shell tankstation.

Nu gaat Shell het aanbod aan werkplekken in tankstations drastisch uitbreiden, te beginnen in Duitsland. Het is voor het initiatief een samenwerkingsverband aangegaan met Regus,‘s Werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken. Regus biedt flexibele werkplekken aan in kantoren maar ook op alternatieve locaties als wegrestaurants en treinstations.

Behoefte

Het idee achter de werkplek in een tankstation is dat de klant steeds mobieler wordt en ook vaker onderweg behoefte heeft aan een werkplek waar in alle rust even een mailtje kan worden verstuurd; of een laatste memo op de smartphone kan worden gelezen.

Shell biedt nu deze mogelijkheid met moderne ingerichte werkplekken die in het tankstation is opgenomen. De automobilist kan dus gecombineerd met het tanken ook lunchen en tussentijds zijn eigen werkplek innemen.

Virtuele conciërge

De flexwerkplekken zijn voorzien van de allerlaatste snufje op technisch gebied. Alle voorzieningen die normaal gesproken zijn terug te vinden in een ‘gewoon’ kantoor, zijn aanwezig:  wifi, kopieermachines, printers, mogelijkheden voor videoconferences en vergaderruimtes.

Er is zelfs een mogelijkheid om gebruik te maken van koeriersdiensten en als het allemaal wat te ingewikkeld wordt, staat een virtuele conciërge klaar om de klant te helpen.

Groeiende markt

Volgens Michael Barth van Regus Duitsland is het aanbieden van businesslounges en flexibele werkplekken een groeiende markt ook voor tankstations: “Onderzoek heeft uitgewezen dat twee derde van de Duitse werknemers steeds vaker buiten de deur werkt en ook vaak een werkplek nodig hebben als ze onderweg zijn. Waar ze in alle rust hun e-mails kunnen nalezen of een belangrijk document kunnen uitprinten. Tankstations bieden hierin een uitgelezen mogelijkheid.”

Geen verdienmodel

Clemens van Hulten van de BOVAG gelooft niet zo in een afgesloten werkplek voor zakelijke rijders in tankstations. “Ik ken het tankstation ten zuiden van Parijs waar zo’n werkplek is. Je moet, geloof ik, 10 euro voor een uurtje betalen. Dat is best prijzig. Het ziet er allemaal fraai uit, maar ik heb er nog nooit iemand zien zitten.”

“Ik denk niet dat het voor tankstations gaat werken. Onze klanten zijn toch druk onderweg. Daar hebben we ons aanbod ook op afgestemd. Bij een wegrestaurant zie ik meer mogelijkheden. Als pomphouder zie ik hier geen verdienmodel in”, aldus Van Hulten.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.