benzineprijs

Onderzoek naar publicatie brandstofprijzen

benzineprijs

Een extern bureau gaat onderzoek doen naar de verschillende varianten van een publicatieplicht van pomphouders. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

Op die manier geeft hij uitvoering aan een motie van Tweede Kamerleden Reinette Klever (PVV) en Jan Vos (PvdA), die de Kamer eind vorige maand heeft aangenomen.

In die motie vroeg de Tweede Kamer de regering te onderzoeken hoe pomphouders tegen zo laag mogelijke administratieve lasten verplicht kunnen worden om hun brandstofprijzen gratis beschikbaar te stellen. De publicatieplicht zou voor 1 januari 2014 moeten gaan gelden.

Administratieve lasten

Minister Kamp laat dat nu onderzoeken. De onderzoekers moeten van hem expliciet letten op zaken als administratieve lasten voor de pomphouders, de kosten van een publicatieplicht en het feit of een publicatieplicht wel te handhaven valt. De bedoeling is om de Kamer voor 1 juli van dit jaar te informeren over de uitkomsten van het onderzoek en het vervolgtraject.

De afgelopen jaren is veel te doen geweest over een publicatieplicht van brandstofprijzen. Belangenorganisaties als BETA en BOVAG zien er weinig heil in. Ze vinden dat de consument genoeg mogelijkheden heeft om via internet en met app’s prijzen te vergelijken. Ze vrezen extra administratieve rompslomp voor pomphouders.

Lees ook:

Nieuwe motie ‘light’ over publicatieplicht brandstofprijzen

Klant kan zelf wel goedkoop tankstation vinden

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.