Shell Blue Monday

Shell deelt gratis ontbijt uit op Blue Monday

Op vrijwel alle tankstation-locaties aan de snelweg heeft Shell vanochtend (21 december) gratis ontbijtjes uitgedeeld aan automobilisten. De oliemaatschappij was op het idee gekomen om de klanten een hart onder de riem te steken op de meest depressieve dag van het jaar: de zogeheten Blue Monday. De actie kon op veel bijval rekenen.

In totaal hebben 15.000 automobilisten het gratis ontbijtje van Deli2go mogen ontvangen. Daarnaast kregen ze nog een krantje aangeboden en was een bezoek aan de toiletten geheel gratis.

Depressie

In Nederland hebben meer dan een half miljoen mensen jaarlijks last van een winterdepressie. Het aantal mensen met een ‘winterdip’ of ‘wintermoeheid’ is nog vele malen groter. Het donkere, slechte weer in januari; het besef dat de goede voornemens nu al mislukt zijn en geldgebrek door de dure decembermaand, zorgen ervoor dat maandag 21 december door velen als meest deprimerende dag wordt ervaren

Een groot deel van Nederland start de dag in de auto; gemiddeld zitten 2,4 miljoen mensen in de ochtendspits achter het stuur. Het tankstation is dan de ideale locatie om een korte stop te maken. Niet alleen om de brandstoftank te vullen, maar ook om de dag te starten met een lekker ontbijt.

Toilet

Voor een bezoek aan het toilet wordt ook vaak een stop gemaakt bij het tankstation. Niet vreemd, gemiddeld gaat men zes keer per dag naar het toilet. Vanochtend konden automobilisten gratis beleven wat deze pitstop inmiddels betekent bij Shell.

Begin vorig jaar ging Shell een samenwerking aan met toiletspecialist, 2theloo. Inmiddels zijn bijna alle Shell snelwegstations voorzien van een 2theloo toilet en hebben al meer dan vier miljoen Nederlanders gebruik gemaakt van de luxe toiletten.

Er werd enthousiast over de actie getwitterd, enkele voorbeelden van klanten:

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.