koffie, Segafredo

Kopje koffie langs de snelweg kan nog veel beter

Ondanks dat er veel wordt geïnvesteerd in koffie als beleving op tankstations blijkt de kwaliteit nogal tegen te vallen. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de ANWB. Hieruit blijkt ook dat er weinig verschil is in de kwaliteit van koffie tussen tankstations en wegrestaurants. Het beste bakje wordt geschonken bij Wouwse Tol aan de A16 en kreeg een 6,9.

Het testteam van de ANWB maakte voor de Kampioen een koffierondje langs vijftien tankstations en vijftien wegrestaurants verspreid over het land. Dit was een momentopname, want het team bezocht alle adressen slechts één keer.

Muf

Koffietestwinnaar is La Place De Wouwse Tol langs de A58. Dat leverde het cijfer 6,9 op. De laagste score uit de test kreeg de koffie van broodjeszaak Subway langs de A2. Deze kreeg het cijfer 3,4. ‘De koffie ruikt muf en niet naar koffie. De smaak is ook muf, houtig en smaakt zelfs een beetje naar pinda’, oordeelde het testteam.

Over het algemeen blijkt dat er nog veel mogelijk is om de kwaliteit van de koffie op te  krikken . Een daadwerkelijk verschil tussen wegrestaurants en tankstations werd niet gemeten. Het grondig schoonmaken van de koffiemachines en het gebruik van verse in plaats van houdbare melk zou volgens het ANWB-testteam de kwaliteit zeker ten goede komen.

Geavanceerde koffiemachines

Het testteam merkte verder op dat er veel wordt geïnvesteerd in geavanceerde koffiemachines langs de snelweg maar dat die investering weer teniet wordt gedaan door het gebruik van inferieure koffie. Bovendien waren de machines niet altijd even schoon en daarmee werd de smaak op negatieve wijze beïnvloed.

Ook op de afstelling van de koffiemachines bleek nog het een en ander aan te merken. Zo was was in veel gevallen de melk voor de cappuccino te zeer verhit. Shell heeft laten weten de testresultaten serieus te nemen en heeft inmiddels de receptuur en de hoeveelheid van de koffie aangepast.

Bekijk hieronder de testresultaten

 

 Koffietest ANWB

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.