shell, greenpeace, actie, tankstation, brandweer

Uitstel rechtszaak tegen actievoerders Greenpeace

De rechtszaak tegen 4 actievoerders van Greenpeace die vandaag (10 december) in Zutphen zou dienen is voor onbepaalde tijd uitgesteld en verplaatst naar Den Haag. De advocaat van de verdachten had om de overplaatsing gevraagd. In Den Haag zullen alle 18 actievoerders tegelijkertijd worden berecht. Wanneer de zitting is, is nog onduidelijk.

18 actievoerders van Greenpeace maakten op 14 september deel uit van een grote protestactie tegen Shell. Op 51 Shell-tankstations werden de vulpistolen aan de pomp met sloten vastgeketend. Zo konden automobilisten voor langere tijd niet tanken en leden pomphouders flink omzetverlies.

Demonstratieverbod

De actie was door Greenpeace opgezet als protest tegen de olieboringen op de Noordpool. Shell kaartte de zaak direct aan bij de rechter en vroeg een demonstratieverbod aan. De oliemaatschappij vindt onder meer dat de veiligheid van klanten en medewerkers door dit soort acties in gevaar komt.

Zover wilde de rechter niet gaan. Greenpeace mag actie blijven voeren op tankstations mits het binnen de wettelijke regels blijft. Zo mogen de acties in de toekomst niet langer dan een uur duren en moeten ze vooraf worden aangekondigd. Voldoet Greenpeace daar niet aan, dan moet de milieuorganisatie een dwangsom betalen.

Verlies aan inkomsten

De 18 opgepakte actievoerders moeten zich evenwel nog persoonlijk voorde rechter verantwoorden. Vraag daarbij van Shell en de betrokken pomphouders is of het verlies aan inkomsten op de actievoeders of Greenpeace valt te verhalen.

Omdat de meeste actievoerders uit Den Haag en omstreken komen, is nu besloten de rechtszaak in deze stad verder af te handelen.

Lees ook: Greenpeace mag actie voeren op tankstations

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Uitstel rechtszaak tegen actievoerders Greenpeace | TankPro.nl
shell, greenpeace, actie, tankstation, brandweer

Uitstel rechtszaak tegen actievoerders Greenpeace

De rechtszaak tegen 4 actievoerders van Greenpeace die vandaag (10 december) in Zutphen zou dienen is voor onbepaalde tijd uitgesteld en verplaatst naar Den Haag. De advocaat van de verdachten had om de overplaatsing gevraagd. In Den Haag zullen alle 18 actievoerders tegelijkertijd worden berecht. Wanneer de zitting is, is nog onduidelijk.

18 actievoerders van Greenpeace maakten op 14 september deel uit van een grote protestactie tegen Shell. Op 51 Shell-tankstations werden de vulpistolen aan de pomp met sloten vastgeketend. Zo konden automobilisten voor langere tijd niet tanken en leden pomphouders flink omzetverlies.

Demonstratieverbod

De actie was door Greenpeace opgezet als protest tegen de olieboringen op de Noordpool. Shell kaartte de zaak direct aan bij de rechter en vroeg een demonstratieverbod aan. De oliemaatschappij vindt onder meer dat de veiligheid van klanten en medewerkers door dit soort acties in gevaar komt.

Zover wilde de rechter niet gaan. Greenpeace mag actie blijven voeren op tankstations mits het binnen de wettelijke regels blijft. Zo mogen de acties in de toekomst niet langer dan een uur duren en moeten ze vooraf worden aangekondigd. Voldoet Greenpeace daar niet aan, dan moet de milieuorganisatie een dwangsom betalen.

Verlies aan inkomsten

De 18 opgepakte actievoerders moeten zich evenwel nog persoonlijk voorde rechter verantwoorden. Vraag daarbij van Shell en de betrokken pomphouders is of het verlies aan inkomsten op de actievoeders of Greenpeace valt te verhalen.

Omdat de meeste actievoerders uit Den Haag en omstreken komen, is nu besloten de rechtszaak in deze stad verder af te handelen.

Lees ook: Greenpeace mag actie voeren op tankstations

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.