EMV, pinnen

Alleen pinnen levert tankstations ruim 4 miljoen euro op

EMV, pinnen

Een tankstation dat een Alleen-Pinnen-kassa invoert kan daarmee jaarlijks 550 euro per kassa besparen. Dat blijkt uit onderzoek van EIM in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB).

In het onderzoek ‘Pin Only in het MKB’ heeft EIM berekeningen gemaakt voor vier branches: tankstations, drogisterijen, mode en restaurants. De grootste besparingen zijn volgens de onderzoekers te behalen bij modewinkels. Als deze winkels geen contant geld meer accepteren kunnen ze per kassa per jaar 1500 euro besparen. De verwachte besparing is daar het grootst omdat de onderzoekers ervan uit gaan dat de overstap op Alleen-Pinnen-Kassa’s geen combikassa meer overblijft. In de kledingbranche lijkt dat niet nodig omdat maar een heel klein deel van de betalingen contant gebeurt.

Ten minste één Alleen-Pinnen-kassa

Voor de andere onderzochte branches is de aanname dat er per locatie één Alleen-Pinnen-kassa komt en dat de overige kassa’s combikassa’s blijven. Met dat uitgangspunt becijferde EIM de verwachte totale jaarlijkse besparing per branche. Die ligt voor de tankstations op 4,46 miljoen euro. De modesector (bijna 26 miljoen euro) en de restaurants (ruim 21 miljoen euro) profiteren jaarlijks nog meer dan de tankstations. De drogisterijen blijven met een verwachte besparing van 900.000 euro ruim achter omdat daar veel kleine betalingen contant afgehandeld worden.

De Alleen-Pinnen-kassa’s rukken voorzichtig op in het midden- en kleinbedrijf, waar klanten alleen met hun pinpas kunnen betalen. Dat gebeurt vooral uit veiligheidsoverwegingen. SBEB wil met het onderzoek van EIM duidelijk maken dat de invoering van zulke kassa’s ook financieel aantrekkelijk is.

Esso Trumpi

Vorige maand werd bij Esso Trumpi in Breda de eerste Alleen-Pinnen-kassa geopend. Daarmee had Trumpi de primeur voor de tankstations in Nederland.

Het midden- en kleinbedrijf loopt met de invoering van deze kassa’s nog flink achter op het grootwinkelbedrijf. In de supermarkten zijn ze bijvoorbeeld al heel gebruikelijk.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Alleen pinnen levert tankstations ruim 4 miljoen euro op | TankPro.nl
EMV, pinnen

Alleen pinnen levert tankstations ruim 4 miljoen euro op

Een tankstation dat een Alleen-Pinnen-kassa invoert kan daarmee jaarlijks 550 euro per kassa besparen. Dat blijkt uit onderzoek van EIM in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB).

In het onderzoek ‘Pin Only in het MKB’ heeft EIM berekeningen gemaakt voor vier branches: tankstations, drogisterijen, mode en restaurants. De grootste besparingen zijn volgens de onderzoekers te behalen bij modewinkels. Als deze winkels geen contant geld meer accepteren kunnen ze per kassa per jaar 1500 euro besparen. De verwachte besparing is daar het grootst omdat de onderzoekers ervan uit gaan dat de overstap op Alleen-Pinnen-Kassa’s geen combikassa meer overblijft. In de kledingbranche lijkt dat niet nodig omdat maar een heel klein deel van de betalingen contant gebeurt.

Ten minste één Alleen-Pinnen-kassa

Voor de andere onderzochte branches is de aanname dat er per locatie één Alleen-Pinnen-kassa komt en dat de overige kassa’s combikassa’s blijven. Met dat uitgangspunt becijferde EIM de verwachte totale jaarlijkse besparing per branche. Die ligt voor de tankstations op 4,46 miljoen euro. De modesector (bijna 26 miljoen euro) en de restaurants (ruim 21 miljoen euro) profiteren jaarlijks nog meer dan de tankstations. De drogisterijen blijven met een verwachte besparing van 900.000 euro ruim achter omdat daar veel kleine betalingen contant afgehandeld worden.

De Alleen-Pinnen-kassa’s rukken voorzichtig op in het midden- en kleinbedrijf, waar klanten alleen met hun pinpas kunnen betalen. Dat gebeurt vooral uit veiligheidsoverwegingen. SBEB wil met het onderzoek van EIM duidelijk maken dat de invoering van zulke kassa’s ook financieel aantrekkelijk is.

Esso Trumpi

Vorige maand werd bij Esso Trumpi in Breda de eerste Alleen-Pinnen-kassa geopend. Daarmee had Trumpi de primeur voor de tankstations in Nederland.

Het midden- en kleinbedrijf loopt met de invoering van deze kassa’s nog flink achter op het grootwinkelbedrijf. In de supermarkten zijn ze bijvoorbeeld al heel gebruikelijk.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.