truckstop, vrachtwagens, parkeerplaats

Vrachtwagens uit avondspits in Rotterdams havengebied

Om het Rotterdams havengebied en de omliggende wegen bereikbaar te houden worden vrachtwagenchauffeurs sinds het begin van deze maand naar truckparkings gelokt met aantrekkelijke extraatjes, zoals korting op maaltijden en gratis parkeren. Dat gebeurt binnen het project Spitsmijden voor chauffeurs.

De Verkeersonderneming (een samenwerking van de stadregio Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam) en PCH Parking & Facility Services (de beheerder van de truckparkings in het Rotterdams havengebied) werken binnen het project samen om truckers te verleiden om tussen 15.00 en 18.00 uur te parkeren op speciale truckers-parkeerplaatsen in het havengebied. Het idee is dat chauffeurs dan kunnen uitrusten tijdens de spits en daarna rustig hun weg kunnen vervolgen, waardoor ze hun rijtijden beter kunnen benutten. Doel van de proef is om ten minste honderd vrachtwagens uit de avondspits te halen. Dat moet de doorstroming op de wegen verbeteren, zeker gezien de verbreding van de A15 waar Rijkswaterstaat op dit moment mee bezig is.

Truckparkings

In het havengebied zijn recent twee bewaakte truckparkings met allerlei faciliteiten geopend: één in de Waalhaven met zo’n 120 parkeerplaatsen en locatie De Punt in het Botlekgebied met 80 plaatsen. Volgende week gaat er een tweede truckparking open in het Botlekgebied: Botlek Distri, eveneens met zo’n 80 plaatsen. In 2014 volgt op de Maasvlakte nog een grote truckparking met 500 plaatsen met daarbij ook faciliteiten als een tankstation en een restaurant. Alle parkings hebben cameratoezicht en toegangscontrole. Volgens De Verkeersonderneming is de proef die speciaal gericht is op vrachtwagenchauffeurs uniek in Europa.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vrachtwagens uit avondspits in Rotterdams havengebied | TankPro.nl
truckstop, vrachtwagens, parkeerplaats

Vrachtwagens uit avondspits in Rotterdams havengebied

Om het Rotterdams havengebied en de omliggende wegen bereikbaar te houden worden vrachtwagenchauffeurs sinds het begin van deze maand naar truckparkings gelokt met aantrekkelijke extraatjes, zoals korting op maaltijden en gratis parkeren. Dat gebeurt binnen het project Spitsmijden voor chauffeurs.

De Verkeersonderneming (een samenwerking van de stadregio Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam) en PCH Parking & Facility Services (de beheerder van de truckparkings in het Rotterdams havengebied) werken binnen het project samen om truckers te verleiden om tussen 15.00 en 18.00 uur te parkeren op speciale truckers-parkeerplaatsen in het havengebied. Het idee is dat chauffeurs dan kunnen uitrusten tijdens de spits en daarna rustig hun weg kunnen vervolgen, waardoor ze hun rijtijden beter kunnen benutten. Doel van de proef is om ten minste honderd vrachtwagens uit de avondspits te halen. Dat moet de doorstroming op de wegen verbeteren, zeker gezien de verbreding van de A15 waar Rijkswaterstaat op dit moment mee bezig is.

Truckparkings

In het havengebied zijn recent twee bewaakte truckparkings met allerlei faciliteiten geopend: één in de Waalhaven met zo’n 120 parkeerplaatsen en locatie De Punt in het Botlekgebied met 80 plaatsen. Volgende week gaat er een tweede truckparking open in het Botlekgebied: Botlek Distri, eveneens met zo’n 80 plaatsen. In 2014 volgt op de Maasvlakte nog een grote truckparking met 500 plaatsen met daarbij ook faciliteiten als een tankstation en een restaurant. Alle parkings hebben cameratoezicht en toegangscontrole. Volgens De Verkeersonderneming is de proef die speciaal gericht is op vrachtwagenchauffeurs uniek in Europa.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.