Voetballer ramt met auto tankstation

Voetballer die tankshop binnenreed biedt excuses aan

Voetballer ramt met auto tankstation

VIDEO-De 25-jarige Belgische voetballer Jonathan Legear die zondagochtend met zijn Porsche de shop van een tankstation in Tongeren binnenreed, heeft hiervoor zijn excuses aangeboden. Legear blijft er evenwel bij dat hij op het moment van het ongeluk niet dronken was. 

De oud-voetballer van Anderlecht reed zondagochtend om 05.30 uur met grote snelheid de pompshop van het Bruno tankstation aan de Luikersteenweg in Tongeren binnen. Daarbij werd een klant die aan de balie stond geschept. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Schade

Wel zorgde het ongeluk voor een enorme ravage in de shop. “We schatten de schade tussen de 250.000 tot 300.000 euro”, schat  Angelo Bruno van Bruno tankstations in. Volgens hem wilde Legear na de aanrijding te voet er vandoor. “Hij zei dat hij alles wel zou betalen. Vermoedelijk kwam hij terug van een nachtje stappen.”

De voetballer zat dronken achter het stuur. Op last van het Tongerse parket is zijn rijbewijs onmiddellijk voor twee weken ingetrokken.

Niet echt dronken

Legear die nu voor het Tsjetsjeense Terek Grozny uitkomt, heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden. In een perscommuniqué zegt hij de gevolgen van zijn roekeloze actie te zullen dragen. Wel bestrijdt hij dat hij stomdronken was toen hij de auto het tankstation inreed. Zijn alcoholpercentage zou maar ‘een beetje’ boven de toelaatbare grens hebben gezeten.

Het is niet de eerste keer dat Legear brokken maakt achter het stuur. In mei 2009 knalde hij met zijn BMW X5 tegen een gevel in Londerzeel. Legear zei toen dat hij niet gedronken had, maar de ambulanciers roken een sterke dranklucht. De blonde flankspeler kreeg toen een werkstraf van 50 uur plus een maand rijverbod.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voetballer die tankshop binnenreed biedt excuses aan | TankPro.nl
Voetballer ramt met auto tankstation

Voetballer die tankshop binnenreed biedt excuses aan

VIDEO-De 25-jarige Belgische voetballer Jonathan Legear die zondagochtend met zijn Porsche de shop van een tankstation in Tongeren binnenreed, heeft hiervoor zijn excuses aangeboden. Legear blijft er evenwel bij dat hij op het moment van het ongeluk niet dronken was. 

De oud-voetballer van Anderlecht reed zondagochtend om 05.30 uur met grote snelheid de pompshop van het Bruno tankstation aan de Luikersteenweg in Tongeren binnen. Daarbij werd een klant die aan de balie stond geschept. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Schade

Wel zorgde het ongeluk voor een enorme ravage in de shop. “We schatten de schade tussen de 250.000 tot 300.000 euro”, schat  Angelo Bruno van Bruno tankstations in. Volgens hem wilde Legear na de aanrijding te voet er vandoor. “Hij zei dat hij alles wel zou betalen. Vermoedelijk kwam hij terug van een nachtje stappen.”

De voetballer zat dronken achter het stuur. Op last van het Tongerse parket is zijn rijbewijs onmiddellijk voor twee weken ingetrokken.

Niet echt dronken

Legear die nu voor het Tsjetsjeense Terek Grozny uitkomt, heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden. In een perscommuniqué zegt hij de gevolgen van zijn roekeloze actie te zullen dragen. Wel bestrijdt hij dat hij stomdronken was toen hij de auto het tankstation inreed. Zijn alcoholpercentage zou maar ‘een beetje’ boven de toelaatbare grens hebben gezeten.

Het is niet de eerste keer dat Legear brokken maakt achter het stuur. In mei 2009 knalde hij met zijn BMW X5 tegen een gevel in Londerzeel. Legear zei toen dat hij niet gedronken had, maar de ambulanciers roken een sterke dranklucht. De blonde flankspeler kreeg toen een werkstraf van 50 uur plus een maand rijverbod.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.