Amber Alert, Total

Tankstations Total tonen foto’s van vermiste kinderen

Bij 150 grotere tankstations van Total worden sinds kort op beeldschermen foto’s getoond van vermiste kinderen. Total is hiervoor een samenwerking aangegaan AMBER Alert-kinderen. Met het tonen van de foto’s hoopt AMBER Alert meer mensen te bereiken en sneller tot opsporing van het vermiste kind te komen.

Een AMBER Alert wordt uitgestuurd als een kind wordt vermist of ontvoerd en de politie vreest dat het leven of de gezondheid van het kind gevaar loopt. Als de politie een AMBER Alert verstuurt, ontvangen ruim 1,2 miljoen personen en organisaties direct een gratis bericht via SMS, email, sociale media, PC pop ups en de recent gelanceerde iPhone App.

Automatisch

Foto’s van vermiste kinderen worden ook getoond op TV, op snelwegborden, in bussen, supermarkten, bioscopen en nu dus ook bij tankstations. Andere organisaties die een oogje in het zeil houden op de weg door AMBER Alerts intern te distribueren, zijn de ANWB, DHL, TNT Express, Connexxion, de Koninklijke Marechaussee en natuurlijk de politie.

Bij het uitgaan van een zogenaamd AMBER Alert worden nu automatisch foto’s van het vermiste of ontvoerde kind getoond op grote TV-schermen in circa 150 Total-tankstations, verspreid over het hele land. Vincent Leroy, directeur retail bij Total: “Onze Total-tankstations, 360 in totaal, verspreid over heel Nederland, krijgen dagelijks vele bezoekers. De 150 grotere tankstations zijn uitgerust met minimaal één scherm. Het tonen van een foto op een van deze schermen kan kisschien net het verschil maken.”

Voorbeeld andere tankstations

Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert, is blij dat nu ook Total heeft besloten om met Amber Alert in zee te gaan. ” AMBER Alerts zijn nu al te zien op snelwegborden en in het OV, in treinen en bussen. Dit heeft al meerdere keren geleid tot het terugvinden van een vermist kind. Het tonen van AMBER Alerts op tankstations is wat er nog ontbrak. Daarom zijn wij enorm verheugd met de beslissing van Total om AMBER Alerts op hun schermen te tonen. We hopen dat andere tankstations snel het goede voorbeeld van Total volgen.”

Volgens Hoen hebben beeldschermen een verrassend groot bereik: “Vrachtwagenchauffeurs, zakenmensen, vakantiegangers: iedereen moet tanken. En iedereen neemt bij het betalen even de foto van het vermiste kind in zich op. Zeker in combinatie met de snelwegborden van Rijkswaterstaat  is dit een zeer effectieve manier om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen op de weg mee te laten zoeken naar een vermist of ontvoerd kind.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.