shell, greenpeace, actie, tankstation, brandweer

Greenpeace mag actie voeren op tankstations

shell, greenpeace, actie, tankstation, brandweer

Greenpeace mag van de rechter actie voeren op tankstations mits het binnen de wettelijke regels blijft. Zo mogen de acties in de toekomst niet langer dan een uur duren en moeten ze vooraf worden aangekondigd. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald. 

Shell had om een verbod gevraagd naar aanleiding van een actie van Greenpeace waarvan vorige maand 70 tankstations van Shell de dupe werden.

Onbruikbaar

Bij deze tankstations werden de vulslangen voor langere tijd onbruikbaar gemaakt doordat actievoerders ze aan elkaar hadden gekoppeld. Aanleiding was een campagne van Greenpeace tegen olieboringen bij de Noordpool. De milieuorganisatie blokkeerde ook het hoofdkantoor van Shell.

Shell vindt de acties onrechtmatig omdat door het onbruikbaar maken van de vulslangen een flink omzetverlies is ontstaan. Bovendien vindt de oliemaatschappij dat de veiligheid van klanten en medewerkers in gevaar komt.

Rechtmatig

Voor de rechter is dat echter geen reden om de acties in het vervolg volledig te verbieden. We zullen er enkele restricties aan worden verbonden. Zo mogen de acties bij tankstations niet langer dan een uur mogen duren en moet vooraf onder meer duidelijk zijn wat het doel van de acties is en hoe lang deze gaat duren. Voldoet Greenpeace daar niet aan, dan moet de milieuorganisatie een dwangsom betalen.

De rechter benadrukt dat, ook al voldoen toekomstige acties aan de voorwaarden, dat niet wil zeggen dat die acties ook altijd rechtmatig zijn. Dat zal zo nodig achteraf beoordeeld moeten worden. Actievoeders die tijdens de campagne zijn opgepakt zullen zich in november voor de rechter moeten verantwoorden.

Lees ook: Greenpeace dupeert fors aantal tankstationondernemers

 

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Greenpeace mag actie voeren op tankstations | TankPro.nl
shell, greenpeace, actie, tankstation, brandweer

Greenpeace mag actie voeren op tankstations

Greenpeace mag van de rechter actie voeren op tankstations mits het binnen de wettelijke regels blijft. Zo mogen de acties in de toekomst niet langer dan een uur duren en moeten ze vooraf worden aangekondigd. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald. 

Shell had om een verbod gevraagd naar aanleiding van een actie van Greenpeace waarvan vorige maand 70 tankstations van Shell de dupe werden.

Onbruikbaar

Bij deze tankstations werden de vulslangen voor langere tijd onbruikbaar gemaakt doordat actievoerders ze aan elkaar hadden gekoppeld. Aanleiding was een campagne van Greenpeace tegen olieboringen bij de Noordpool. De milieuorganisatie blokkeerde ook het hoofdkantoor van Shell.

Shell vindt de acties onrechtmatig omdat door het onbruikbaar maken van de vulslangen een flink omzetverlies is ontstaan. Bovendien vindt de oliemaatschappij dat de veiligheid van klanten en medewerkers in gevaar komt.

Rechtmatig

Voor de rechter is dat echter geen reden om de acties in het vervolg volledig te verbieden. We zullen er enkele restricties aan worden verbonden. Zo mogen de acties bij tankstations niet langer dan een uur mogen duren en moet vooraf onder meer duidelijk zijn wat het doel van de acties is en hoe lang deze gaat duren. Voldoet Greenpeace daar niet aan, dan moet de milieuorganisatie een dwangsom betalen.

De rechter benadrukt dat, ook al voldoen toekomstige acties aan de voorwaarden, dat niet wil zeggen dat die acties ook altijd rechtmatig zijn. Dat zal zo nodig achteraf beoordeeld moeten worden. Actievoeders die tijdens de campagne zijn opgepakt zullen zich in november voor de rechter moeten verantwoorden.

Lees ook: Greenpeace dupeert fors aantal tankstationondernemers

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.