Van+Nelle+gebouw TabakPlus

Vakbeurs TabakPlus 2012 traditioneel en vernieuwend

In de Van Nellefabriek te Rotterdam vindt op zondag 7 en maandag 8 oktober het tabaksevenement TabakPlus 2012 plaats. Het evenement is voor ondernemers met een tabaks- en gemakswinkel en voor pomphouders met een shop. Voor deze doelgroepen worden speciale workshops gehouden en zijn er specifieke paneldiscussies. Ook zijn er tal van exposanten. Het evenement is beide dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

TabakPlus 2012 is enerzijds een traditionele vakbeurs met een breed en gevarieerd aanbod aan exposanten. Alle productgroepen uit het tabaks/convenience assortiment zijn vertegenwoordigd. Daarnaast wordt ook een interessant programma aangeboden.

Op het NSO Cursusplein en het winkelformule/innovatieplein, onderdeel van het TabakPlus Terras kunnen bezoekers zelf aan de slag met iPads. Ook worden er korte workshops gegeven en vinden voor de branche relevante presentaties en paneldiscussies plaats.

50 Stands

Op het TabakPlus 2012 evenement is aandacht voor alle convenience productgroepen: rookwaren, tijdschriften, kansspelen, zoetwaren, wenskaarten, cadeaukaarten, post- en gelddiensten en nog veel meer. Op meer dan 50 stands kunnen bezoekers terecht voor verrassende introducties en aantrekkelijke beursaanbiedingen. Ketens als onder meer: Compaenen, Cigo, Primera, Readshop, Tabac & Gifts, Vivant en brancheorganisatie NSO, zijn met een eigen stand aanwezig.

Verder is er een beursprogramma met onder meer:
* discussiepanel ‘Hoe krijg ik meer klanten in mijn winkel’
* Introductie Omzetmonitor tabaks- en gemaksdetailhandel met omzetcijfers van meer dan 900 winkels
* Presentaties Het Nieuwe Winkelen, clicks and bricks en inzet van sociale media
* Presentatie Nieuwe visie zoetwarenverkoop in het tabaks-/gemakskanaal i.s.m. Studie Centrum Zoetwaren

Grootste verdienpost

Voor pomphouders is tabak de grootste verdienpost in hun pompshop. Meer dan 40 % en soms met uitschieters tot 60 en 70 % van de shopomzet wordt door de tabaksverkoop bepaald. De pomphouders staan aan de vooravond van alweer een accijnsverhoging op tabak waar bovendien de btw-verhoging van oktober nog bovenop komt.

Met name in de grensstreek zullen pomphouders deze ontwikkeling gaan voelen  Wat wel positief is, is dat de marges op tabak weer enigszins worden verhoogd.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vakbeurs TabakPlus 2012 traditioneel en vernieuwend | TankPro.nl
Van+Nelle+gebouw TabakPlus

Vakbeurs TabakPlus 2012 traditioneel en vernieuwend

In de Van Nellefabriek te Rotterdam vindt op zondag 7 en maandag 8 oktober het tabaksevenement TabakPlus 2012 plaats. Het evenement is voor ondernemers met een tabaks- en gemakswinkel en voor pomphouders met een shop. Voor deze doelgroepen worden speciale workshops gehouden en zijn er specifieke paneldiscussies. Ook zijn er tal van exposanten. Het evenement is beide dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

TabakPlus 2012 is enerzijds een traditionele vakbeurs met een breed en gevarieerd aanbod aan exposanten. Alle productgroepen uit het tabaks/convenience assortiment zijn vertegenwoordigd. Daarnaast wordt ook een interessant programma aangeboden.

Op het NSO Cursusplein en het winkelformule/innovatieplein, onderdeel van het TabakPlus Terras kunnen bezoekers zelf aan de slag met iPads. Ook worden er korte workshops gegeven en vinden voor de branche relevante presentaties en paneldiscussies plaats.

50 Stands

Op het TabakPlus 2012 evenement is aandacht voor alle convenience productgroepen: rookwaren, tijdschriften, kansspelen, zoetwaren, wenskaarten, cadeaukaarten, post- en gelddiensten en nog veel meer. Op meer dan 50 stands kunnen bezoekers terecht voor verrassende introducties en aantrekkelijke beursaanbiedingen. Ketens als onder meer: Compaenen, Cigo, Primera, Readshop, Tabac & Gifts, Vivant en brancheorganisatie NSO, zijn met een eigen stand aanwezig.

Verder is er een beursprogramma met onder meer:
* discussiepanel ‘Hoe krijg ik meer klanten in mijn winkel’
* Introductie Omzetmonitor tabaks- en gemaksdetailhandel met omzetcijfers van meer dan 900 winkels
* Presentaties Het Nieuwe Winkelen, clicks and bricks en inzet van sociale media
* Presentatie Nieuwe visie zoetwarenverkoop in het tabaks-/gemakskanaal i.s.m. Studie Centrum Zoetwaren

Grootste verdienpost

Voor pomphouders is tabak de grootste verdienpost in hun pompshop. Meer dan 40 % en soms met uitschieters tot 60 en 70 % van de shopomzet wordt door de tabaksverkoop bepaald. De pomphouders staan aan de vooravond van alweer een accijnsverhoging op tabak waar bovendien de btw-verhoging van oktober nog bovenop komt.

Met name in de grensstreek zullen pomphouders deze ontwikkeling gaan voelen  Wat wel positief is, is dat de marges op tabak weer enigszins worden verhoogd.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.