Eerste tankstation met Alleen-Pinnen-kassa

Esso Trumpi in Breda is het eerste tankstation van Nederland met een Alleen-Pinnen-kassa. Deze kassa moet het pinnen in het tankstation bevorderen en daarmee ook de veiligheid. De bedoeling is dat de Alleen-Pinnen-kassa gemeengoed gaat worden in tankstations naast de reguliere kassa’s.

De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) probeert het pingebruik te stimuleren. Verspreid over Nederland zijn er al ruim vijfhonderd kassa’s waar alleen met de pinpas afgerekend kan worden.

Veiligheid

Het is voor het eerst dat supermarkten, tankstations en andere retailers tegelijk starten met de invoering van dit soort kassa’s en hierover gezamenlijk communiceren. Klanten die dat willen, kunnen nog steeds contant afrekenen bij andere kassa’s, maar pinnen heeft de voorkeur.

Bij Esso Trumpi is maandag de eerste Alleen Pinnen kassa geopend. Trumpi bijt daarmee het spits af voor tankstations. De Alleen-Pinnen-kassa’s verhogen niet alleen de gebruiksvriendelijkheid voor de klant; ook komt het de veiligheid ten goede. Immers, met meer pingebruik is er minder contant geld aanwezig op de tankstations en dat zou moeten leiden tot minder overvallen, is de gedachte van SBEB.

Benutten

Volgens Martijn van der Kolk van BETA is de Alleen-PInnen-kassa een stap in de goede richting als het om veiligheid en kostenbesparing gaat. “Natuurlijk kan lang niet elk tankstation een alleen pinnen kassa inrichten.”

“Maar de aandacht op het pinnen is van groot belang. Pinnen is veiliger en veruit het goedkoopste betaalmiddel (lage transactiekosten) en dat moeten we als branche nog beter benutten. Zeker in tijden van de opkomst van de dure creditcardtarieven.”

Aantrekkelijk

Om het voor klanten extra aantrekkelijk te maken om te pinnen organiseren de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen en Maestro een Pin & Winactie in Breda. Vier weken lang, van 17 september tot en met 14 oktober, vallen wekelijks twee pinnende consumenten in de prijzen. Zij kunnen 100 tot 250 euro aan producten winnen in de winkel, horecagelegenheid of tankstation waar ze pinnen.

Naast Breda zijn er nog acht andere regio’s door Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen geselecteerd, waar allerlei activiteiten ondernomen worden om het pinnen te stimuleren en het gebruik van contant geld te ontmoedigen, onder andere door de inzet van Alleen-Pinnen-kassa’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Eerste tankstation met Alleen-Pinnen-kassa”

Tarik Muminovic|26.10.12|15:01

Beste Tankpro,

Deze ‘primeur’ met een alleen-pinnen-kassa hebben wij bij Shell Kriterion al sinds juni 2010. Nooit geweten dat het zo bijzonder was.

Redactie|06.11.12|17:04

De SBEB presenteerde dit als een landelijke primeur. Dus alle eer aan Shell Kriterion.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.