betaalpas, Xximo, tankpas

Mobiliteitskaart XXImo past voorwaarden aan na kritiek

betaalpas, Xximo, tankpas

Belangenverenigingen BETA en BOVAG zetten kanttekeningen bij het gebruik van de nieuwe creditcard van XXImo. Het transactietarief van de XXImo zou tien keer hoger liggen dan een normale debitcardtransactie. Inmiddels heeft XXImo aangekondigd de contractvoorwaarden aan te zullen passen.

Zowel BETA en BOVAG hebben bij XXImo aangedrongen op aanpassing van enkele voorwaarden. BETA- bestuurslid Martijn van der Kolk: “Veel pomphouders zijn de laatste weken benaderd met de vraag of zij deel willen nemen aan XXImo kaart. De kaart wordt door de aanbieder gepromoot als een nieuwe ‘mobiliteitscard’ met lage transactiekosten.”

“Feitelijk is dit gewoon een creditcard, met een transactietarief dat nog altijd tien keer hoger is dan een normale debitcardtransactie ( ‘pinnen’ via EMV). De gebruiker van de XXImo-kaart kan z’n voordeel doen met de extra faciliteiten die hem geboden worden, maar de pomphouder betaalt daarvoor de hogere kosten. Daarom adviseert BETA ondernemers daar kritisch naar te kijken.”

Kritiekpunten

Ook de BOVAG heeft kritiekpunten bij XXImo weggelegd. Naar aanleiding hiervan heeft XXImo een aantal aanpassingen doorgevoerd. XXImo past aan dat de transactiedata vrij door XXImo te gebruiken zijn,  maar eigendom blijven van de stationseigenaar. Daarnaast past XXImo aan dat het contract per direct kan worden opgezegd als XXImo de transactiekosten verhoogt.

Ook bij de reeds getekende contracten zal XXImo de wijzigingen bevestigen, zodat de wijzigingen integraal van toepassing zijn.

250.000 Passen

Voorzitter Clemens van Hulten is blij dat XXImo de contracten aanpast: “Prettig dat XXImo openstaat voor verbeterpunten, dit schept de nodige duidelijkheid voor onze leden. Zij kunnen nu zelf een betere afweging maken of ze al dan niet in zee gaan met XXImo.”

XXImo heeft naar eigen zeggen met inmiddels meer dan twintig leasemaatschappijen overeenstemming bereikt en begint nu met de uitrol van de passen. De ambities van het bedrijf liggen voor eind 2013 op 250.000 passen in de Nederlandse markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.