rechtbank, rechter,

Frustratie over vrijspraak overvaller na bekentenis

Verbaasd, verontwaardigd en gefrustreerd. Dat is de reactie van een pomphouder uit Sittard op de vrijlating van de man die haar tankstation overviel. Ondanks dat de man de overval heeft bekend is hij door de rechter vrijgesproken omdat er een vormfout zou zijn gemaakt. Het Openbaar Ministerie gaat tegen de vrijspraak in hoger beroep.

De 19-jarige Jeffrey S. uit Geleen werd eerder in Duitsland opgepakt toen hij mensen onder bedreiging van een vuurwapen geld afhandig maakte. Tijdens zijn verhoor in een Duitse cel bekende hij een aantal overvallen waaronder een op een tankstation in Sittard. Bij deze bekentenis was de verdachte niet geassisteerd door een advocaat.

Ondanks dat S. zijn bekentenis aan Nederlandse politieagenten had afgelegd toen hij in de Duitse cel zat, wilde de rechter dit niet als bewijsmateriaal meenemen en kwam voor deze feiten tot vrijspraak.

‘Niet te geloven’

“Ik kon het haast niet geloven”, zegt de betrokken pomphouder die niet met naam wil worden genoemd. ” Wij hebben camerabeelden van hem tijdens de overval. Hij legt een bekentenis af en mag dan gaan lopen. Dat is  voor een normaal mens niet te snappen.”

De pomphouder van het Shell-tankstation aan de Leyerbroekerweg in Sittard zegt desalniettemin vertrouwen te hebben dat de zaak alsnog goed komt. ” We wachten het hoger beroep af en zullen ook de  BETA inschakelen. Het kan niet zo zijn dat deze overvaller vrijuit gaat.”

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

3 reacties op “Frustratie over vrijspraak overvaller na bekentenis”

J jansen|10.08.12|11:49

Niet met naam genoemd willen worden.. En daarna worden de adresgegevens genoemd.. Snap ik nu iets niet……

pt|13.08.12|08:20

Hoog geleerden ????
volgens het nederlandse systeem moet je veel geleerd hebben om belangrijke beslissingen te kunnen nemen , maar als je dit soort beslissingen neemt als (hoog geleerde) dan wil dit dus zeggen dat 99,9% van nederland lomp is !!!

pt|13.08.12|08:20

alle bewijzen in je hand hebben en dan vrijspraak !! en dan nog niet begrijpen dat (lomp) nederland zelf rechter gaat spelen !! en nog volhouden dat nederland een ontwinkeld land is ook !! misschien word het eens tijd dat mensen met een (laag ) niveau het voor het zeggen krijgen en die 0,1 % van nederland een ander baantje geven !!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Frustratie over vrijspraak overvaller na bekentenis | TankPro.nl
rechtbank, rechter,

Frustratie over vrijspraak overvaller na bekentenis

Verbaasd, verontwaardigd en gefrustreerd. Dat is de reactie van een pomphouder uit Sittard op de vrijlating van de man die haar tankstation overviel. Ondanks dat de man de overval heeft bekend is hij door de rechter vrijgesproken omdat er een vormfout zou zijn gemaakt. Het Openbaar Ministerie gaat tegen de vrijspraak in hoger beroep.

De 19-jarige Jeffrey S. uit Geleen werd eerder in Duitsland opgepakt toen hij mensen onder bedreiging van een vuurwapen geld afhandig maakte. Tijdens zijn verhoor in een Duitse cel bekende hij een aantal overvallen waaronder een op een tankstation in Sittard. Bij deze bekentenis was de verdachte niet geassisteerd door een advocaat.

Ondanks dat S. zijn bekentenis aan Nederlandse politieagenten had afgelegd toen hij in de Duitse cel zat, wilde de rechter dit niet als bewijsmateriaal meenemen en kwam voor deze feiten tot vrijspraak.

‘Niet te geloven’

“Ik kon het haast niet geloven”, zegt de betrokken pomphouder die niet met naam wil worden genoemd. ” Wij hebben camerabeelden van hem tijdens de overval. Hij legt een bekentenis af en mag dan gaan lopen. Dat is  voor een normaal mens niet te snappen.”

De pomphouder van het Shell-tankstation aan de Leyerbroekerweg in Sittard zegt desalniettemin vertrouwen te hebben dat de zaak alsnog goed komt. ” We wachten het hoger beroep af en zullen ook de  BETA inschakelen. Het kan niet zo zijn dat deze overvaller vrijuit gaat.”

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

3 reacties op “Frustratie over vrijspraak overvaller na bekentenis”

J jansen|10.08.12|11:49

Niet met naam genoemd willen worden.. En daarna worden de adresgegevens genoemd.. Snap ik nu iets niet……

pt|13.08.12|08:20

Hoog geleerden ????
volgens het nederlandse systeem moet je veel geleerd hebben om belangrijke beslissingen te kunnen nemen , maar als je dit soort beslissingen neemt als (hoog geleerde) dan wil dit dus zeggen dat 99,9% van nederland lomp is !!!

pt|13.08.12|08:20

alle bewijzen in je hand hebben en dan vrijspraak !! en dan nog niet begrijpen dat (lomp) nederland zelf rechter gaat spelen !! en nog volhouden dat nederland een ontwinkeld land is ook !! misschien word het eens tijd dat mensen met een (laag ) niveau het voor het zeggen krijgen en die 0,1 % van nederland een ander baantje geven !!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.