Staatssecretaris Fred Teeven

Staatssecretaris Teeven peilt veiligheid bij tankstations

DEN HAAG – VVD kamerlid Fred Teeven tijdens het vragenuurtje dinsdag in de Tweede Kamer. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie gaat op werkbezoek bij verschillende tankstations. Donderdag 9 augustus zal hij samen met Tweede Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert een bezoek brengen aan een vijftal tankstations verspreid door het land. Met het werkbezoek wil Teeven duidelijk krijgen hoe het is gesteld met de veiligheid op tankstations en wat  pomphouders doen aan overvalpreventie.

Als het gaat om overvallen op tankstations is Fred Teeven een voorstander van de harde lijn. Hij wil overvallers zwaarder straffen en kaalplukken maar is ook een voorstander van de gouden en zilveren tip die belangenvereniging BETA heeft ingevoerd. Dat zijn geldbedragen van respectievelijk 5000 en 1000 euro die de BETA uitlooft aan tipgevers.

Spijkermatten

Daarnaast is Teeven een voorstander van het aanbrengen van spijkermatten in het wegdek  om zo benzinedieven te stoppen. Ook vindt hij dat het gebruik van een zogeheten filefuik is toegestaan om doorrijders een halt toe te roepen. Om de ‘ levensader van de economie ‘ verder in bescherming te nemen wil de staatssecretaris dat benzinedieven al na twee overtredingen justitieel worden vervolgd.

Tankstations

De volgende tankstations krijgen donderdag 9 augustus Teeven en Hennis-Plasschaert op bezoek:

  • Brandoil, Zutphen
  • VéBé van Steijn, Arnhem
  • Auto Maas Tankstations, Geldrop
  • De Haan Minerale Oliën, Rotterdam-Zuid
  • Jongeneel Tankstations, Den Haag.

Lees ook: Staatssecretaris Teeven wil spijkermatten tegen doorrijders

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.